Αφράτα από μέσα ψωμάκια σε σχήμα κουλουριού και τραγανά με επικάλυψη απ' έξω. Λένε ότι προέρχονται από εβραϊκές κοινότητες οι οποίες ζούσαν στην Ευρώπη, έγιναν γνωστά και αγαπημένα αρτύματα στην Αμερική μαζί με τα hot-dog. Σήμερα τα βρίσκεις παντού και σε μεγάλη ποικιλία, είναι ενδιαφέρον ο τρόπος παρασκευής τους καθώς τα βράζουμε πρώτα και μετά τα ψήνουμε στο φούρνο. Η επικάλυψη που έχουν είναι συνήθως παπαρουνόσπορος ή σουσάμι αλλά υπάρχουν bagel με επικάλυψη από αποξηραμένα βότανα, κρεμμύδι, σκόρδο και ανθό αλατιού και για τους πιο μερακλήδες δοκιμάστε λίγο μπούκοβο, σίγουρα θα απογειώσει την γεύση του ουρανίσκο σας!!
Το καραμελένιο ζαχαρόνερο δεν τα γλυκαίνει ιδιαίτερα απλά τους δίνει έξτρα χρώμα, μπορείτε να βάλετε και σκέτο νερό με λίγη μαγειρική σόδα.
Η απόλαυση βέβαια είναι μετά καθώς τα δοκιμάζετε σκέτα ή με επάλειψη από βούτυρο ή κρέμα τυριού προσθέτοντας αλλαντικά, τυριά ή καπνιστά παρασκευάσματα όπως το γνωστό Κρητικό απάκι, τον καπνιστό σολομό κ.α.
Δείτε την συνταγή και σε βίντεο
Καλή επιτυχία!!
Έως την επόμενη φορά πολλά πολλά φιλιά σε όλους σας!!
Ειρήνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστώ πολύ!!!