Μια λαχταριστή μπουκιά που κατά παράδοση την τρώμε γλυκιά με μέλι και κανέλα, αλλά όταν έχεις ένα τόσο νόστιμο παρασκεύασμα πας ένα βήμα παραπάνω και αφήνεις την φαντασία σου να οργιάζει. Λουκουμάδες γλυκοί ή αλμυροί, με γέμιση ή χωρίς, με αρωματικά ή καρυκεύματα, με μέλι, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, ζάχαρη, κανέλα, ή και με μια ωραία ζεστή κρέμα τυριού, όπως και να τους φτιάξεις γίνονται πεντανόστιμοι. Στην συγκεκριμένη συνταγή έχω κρατηθεί και σας δείχνω την απλή εκδοχή με θυμαρίσιο μέλι Κρήτης απευθείας από τον παραγωγό, αρωματική κανέλα και σουσάμι.
Η παρασκευή τους είναι εύκολη με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, προσέχουμε μόνο λίγα πράγματα, όπως την υφή της ζύμης, θα πρέπει να είναι μέτρια σε πυκνότητα, το φούσκωμα, πρέπει να έχετε υπομονή να αφήσετε να φουσκώσει καλά η ζύμη και τέλος το τηγάνισμα. Ιδανικά τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε μπόλικο λάδι καλής ποιότητας, η θερμοκρασία να κυμαίνετε στους 170 - 180 βαθμούς Κελσίου. Μην βάζετε πολλούς λουκουμάδες να τηγανίζονται γιατί αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πέφτει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού, θα πρέπει να γεμίζει τη μισή και κάτι λιγότερο σε χωρητικότητα της κατσαρόλας όπου τηγανίζουμε. Ανακινούμε απαλά την κουτάλα μας να βουτάνε στο λάδι συνέχεια οι λουκουμάδες μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα και αμέσως τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε σχάρα ή σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Τρώγονται αμέσως ζεστοί με μέλι, κανέλα και σουσάμι.
Δείτε την συνταγή σε βίντεο
Καλή σας απόλαυση!!
Έως την επόμενη φορά να περνάτε καλά, πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!
Ειρήνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστώ πολύ!!!