Τα ξεροτήγανα είναι όπως και οι δίπλες αλλά χωρίς αυγά. Τραγανό γλυκό
φύλλο, σε πολύ ιδιαίτερο σχήμα τηγανισμένο μέσα σε ηλιέλαιο. Είναι
παραδοσιακό γλύκισμα της Κρήτης που το φτιάχναμε παλιά στις γιορτές των
Χριστουγέννων, αλλά στις μέρες μας σερβίρεται συνήθως σε γάμους ή
βαφτίσεις στους καλεσμένους. Μπελαλίδικο γλυκό αλλά πολύ νόστιμο. Tο
σχήμα που έχω φτιάξει δεν είναι το παραδοσιακό αλλά μια άλλη παραλλαγή
που είδα στο διαδίκτυο, μου άρεσε και σας το παρουσιάζω.
Καλά να περνάτε φίλοι μου!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστώ πολύ!!!