Σπιτικές τορτίγιες φτιαγμένες απ' τα χεράκια σας χωρίς συντηρητικά και άλλα πρόσθετα. Ένα έδεσμα που μας έρχεται από το Μεξικό. Πρόκειται για μια λεπτή μαλακή πίτα που μοιάζει με την αραβική πίτα. Φτιάχνονται συνήθως από αλεύρι σταρένιο ή καλαμποκιού και χρησιμοποιούνται για να φτιάξουμε μπουρίτος, κεσαδίγιας, τάκος και εντσιλάδας καθώς και πολλά άλλα μεξικάνικα πιάτα. Οι τορτίγιες διατηρούνται αποθηκευμένες σε σακούλα τροφίμων σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες ή στο ψυγείο για 72 ώρες ή στην κατάψυξη επ 'αόριστων. Για να τις καταψύξετε, χωρίστε τις τορτίγιες μεταξύ τους με λαδόκολλα και τοποθετήστε τις μέσα σε μια σακούλα τροφίμων και μετά στην κατάψυξη. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 50% αλεύρι ολικής με 50% αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για ακόμα λιγότερες θερμίδες. Ένα μικρό μυστικό για να σας διατηρηθούν μαλακές και εύκαμπτες οι πίτες είναι, μόλις τις βγάζετε από το τηγάνι να τις βάζετε μέσα σε ένα δοχείο με καπάκι. Σε αυτή την συνταγή εγώ θα σας δείξω την αγαπημένη μου εκδοχή στην γέμιση, εσείς όμως μπορείτε να απολαύσετε τις δικές σας τορτίγιες όπως προτιμάτε.... απλά βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει!!
Καλά να περνάτε φίλοι μου!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστώ πολύ!!!