Σήμερα είναι τα γενέθλια μου και σας κερνάω τούρτα!!!! Μια ζουμερή, γευστική και εντυπωσιακή τούρτα Black forest! Με καταγωγή από την Γερμανία και εμπνευσμένη από την περιοχή Μέλας Δρυμός ή Μαύρο δάσος, πρόκειται για μια τούρτα που συνδυάζει την γλυκόξινη γεύση του κερασιού με τις γλυκιές γεύσεις της σοκολάτας και την σαντιγί. Αυτή την τούρτα την έφτιαξε πρώτα ο Josef Keller ο μεγαλύτερος καλλιεργητής κερασιών που ήταν και από τους πρώτους αποσταγματοποιούς κερασιού kirsch της περιοχής. Με μικρό βαθμό δυσκολίας θα έλεγα ότι αυτή η τούρτα φτιάχνεται πολύ εύκολα, τα στάδια παρασκευής είναι τέσσερα με πρώτο, το σοκολατένιο παντεσπάνι. Το δεύτερο στάδιο είναι η σαντιγί, προτίμησα να βάλω φυτική σαντιγί, η αυθεντική συνταγή όμως φτιάχνεται με φρέσκια κρέμα γάλακτος πλούσια σε λιπαρά. Το τρίτο στάδιο είναι η σάλτσα κεράσι, ένα μοναδικό άρωμα και ένα φανταστικό χρώμα που δένει τόσο τέλεια με τα υπόλοιπα. Το τέταρτο και τελευταίο στάδιο είναι η συναρμολόγηση! Το γλυκό σαν σύνολο είναι ελαφρύ, αέρινο και η γεύση του Θεϊκή!! Είναι φτιαγμένο κατά τον εμπνευστή του έτσι ώστε η σαντιγί να θυμίζει το λευκό του χιονιού, τα κεράσια το κόκκινο της γιορτής, της χαράς και η σοκολάτα την ευζωία.
Καλά να περνάτε φίλοι μου!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστώ πολύ!!!