Το banoffe είναι ένα γλυκό εύκολο και γρήγορο αν εξαιρέσετε την Dulce de leche καραμέλα που θα χρειαστεί να την φτιάξετε από πριν.
Για την καραμέλα θα χρειαστείτε ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα 400γρ. περίπου, θα το βάλετε σε μια κατσαρόλα με νερό (να σκεπάζει το νερό το κουτί) και θα το βράσετε για 3 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία. Θα προσέχετε το νερό κατά την διάρκεια του βρασμού να μην κατέβει από το κουτί, αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό ακόμη. Όταν περάσουν 3 ώρες το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το χρησιμοποιείτε στην παρακάτω συνταγή.
Η καταγωγή του είναι από την Αγγλία, είναι διάσημο έδεσμα και έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο. Στην συνταγή που ακολουθεί έχω προσθέσει σοκολάτα και στην σαντιγί γεύση καφέ. Ο συνδυασμός μπισκότου, κανέλας, καβουρντισμένου αμύγδαλου, σοκολάτας, μπανάνας και σαντιγί με γεύση καφέ....Θεϊκός!!
Δοκιμάστε να το φτιάξετε, είναι πολύ νόστιμο !
Καλή σας όρεξη φίλοι μου!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστώ πολύ!!!