Καλησπέρα φίλοι μου!!!
Ωραίος και νόστιμος ψαρομεζές το θράψαλο όπως και το καλαμάρι,μπορείτε να το φτιάξετε τηγανιτό στην κατσαρόλα ή και στα κάρβουνα,την ίδια νοστιμιά θα έχει.Αυτή η συνταγή είναι τόσοαπλή, εύκολη,γρήγορη και πεντανόστημη,είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει!!!
Υλικά:
3 μεγάλα θράψαλα ή καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες,τα πλοκάμια κομμένα επίσης.
2 καρότα σε ροδέλες
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ένα ματσάκι άνηθο
2 δαφνόφυλλα
1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
1 κ.σ πελτέ ή 3 κ.σ. κέτσαπ
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε λίγο το κρεμμύδι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το καρότο και το κολοκύθι
Αφού μαραθούν λίγο ρίχνουμε το θράψαλο,θα πρέπει να έχει στραγγίξει καλά από τα νερά για να μην μας πεταχτούν τα λάδια.
Αφήνουμε να ψηθούν για λίγο σε δυνατή φωτιά όλα μαζί....
Σβήνουμε με το κρασί..
και προσθέτουμε τον άνηθο..
την δάφνη και τον πελτέ.
Ψήνουμε για 35' ή μέχρι να ψηθούν τα θράψαλα σε σιγανή φωτιά και είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία φίλοι μου και καλή σας όρεξη!!!!
Να περνάτε καλά!!
Πολλά φιλιά!!!!
Ειρήνη
Τι νοστιμιές μας έφτιαξες πάλι!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!