Spaghetti με κιμά και κίτρινη κολοκύθα!

Η κίτρινη κολοκύθα είναι τώρα στην εποχή της,υπάρχουν πολλές συνταγές όπου μπορείτε να φτιάξετε εξαιρετικά φαγητά αλλά και γλυκά.Εδώ θα βρείτε μια παλιά μου συνταγή από κολοκύθα και μερικές ακόμα πληροφορίες σχετικές με αυτήν.Είχα ζητήσει από την μαμά μου να μου στείλει από την Κρήτη κολοκύθα και φυσικά δεν μου χάλασε το χατίρι,μου βρήκε την πιο μεγάλη από τον κήπο του πατρικού μου και την επομένη έφθασε στην Αθήνα μαζί με άλλα καλούδια!! Η γεύση της κολοκύθας είναι γλυκιά με μια πολύ ιδιαίτερη μυρωδιά,όταν θα την πρώτο κόψεις σου γεμίζει τα ρουθούνια από το γλυκό της άρωμα.Στο σπίτι όταν θα φτιάξω spaghetti με κιμά μου αρέσει να βάζω μέσα στον κιμά λαχανικά,αυτή τη φορά προτίμησα να βάλω κολοκύθα αφού είχα μπόλικη και πιστέψτε με δένει απίστευτα με τον κιμά!!



Υλικά για την συνταγή:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή μισό μοσχαρίσιο και μισό χοιρινό άπαχο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1/4 κούπα ελαιόλαδο 
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
600 γρ. κολοκύθα τριμμένη
1/4 κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/8 κ.γ.  γαρύφαλλο
2 κ.σ. κέτσαπ
αλάτι πιπέρι
500γρ. μακαρόνια spaghetti Νο 12
τυρί μυζήθρα για το πασπάλισμα


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το μαραίνουμε,ρίχνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός βέβαια τα μακαρόνια και τη μυζήθρα.

Προσθέτουμε λίγο νερό ή κρασί αν μας αρέσει,προσοχή όμως μην βάλετε πολύ γιατί θα κατεβάσει και το κολοκύθι.Αφήνουμε να ψηθεί για 30' σε χαμηλή φωτιά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα ή όπως έκανα εγώ με ένα μικρό κομμάτι!



Εύχομαι να σας άρεσε το φαγάκι μου!!
Είναι ένα πολύ γρήγορο και εύκολο φαγητό αλλά με πολύ γεύση και άρωμα!!
Να είστε όλοι καλά φίλοι μου,πολλά φιλιά σε όλους σας!!!
Ειρήνη

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ!!!