tag:blogger.com,1999:blog-37633775215927314592024-03-14T05:36:51.523+02:00Irini's Homestyle CookingIrinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.comBlogger295125tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-42791799670343349452023-11-04T20:13:00.000+02:002023-11-04T20:13:11.689+02:00Χαρουπόμελο, ένας διατροφικός θησαυρός και υπερτροφή!Η συχωρεμένη γιαγιά μου συνήθιζε να μου δίνει να τρώω ένα φασόλι χαρούπι για σνακ αντί για σοκολάτα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού τα καλοκαίρια. Πιπιλάγαμε όλα τα ξαδέρφάκια καθισμένα στο πεζούλι κατάκοπα και ιδρωμένα από ένα φασόλι ο κάθε ένας μας στο στόμα για να κάνουμε το διάλυμα μας και να συνεχίσουμε το παιχνίδι με περισσότερη ενέργεια μετά. Αυτές τις τόσο πολύτιμες αναμνήσεις έχω τώρα Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-54730393796161080422023-10-16T17:27:00.000+03:002023-10-16T17:27:20.818+03:00Σπιτική μαγιονέζα (κρατάει 1 μήνα στο ψυγείο) Αν είστε οπαδός της μαγιονέζας όπως κι εγώ θα λατρέψετε αυτή την συνταγή. Από τώρα σας λέω (για να μη μου πείτε μετά...) κάνω πρώτα μια προεργασία, διότι φοβάμαι να φάω ωμό το αυγό χωρίς να το παστεριώσω. Στο βίντεο σας δείχνω ακριβώς τι κάνω και εσείς επιλέξτε αν θέλετε να ακολουθήσετε, αν νιώθετε σίγουροι ότι είστε εντάξει με το αυγό όπως είναι μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα. Θα μουIrinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-76005994797599663882023-05-24T22:33:00.000+03:002023-05-24T22:33:12.119+03:00Ρύζι μπασμάτι, σπυρωτό κι έτοιμο σε 5' Μαθαίνουμε έναν εύκολο τρόπο να βράσουμε σωστά το μπασμάτι μόνο σε 5
λεπτά! Αφήνουμε το ρύζι να βράσει με τα μπαχαρικά και μυρωδικά για λίγα
λεπτά να ''ρουφήξει'' νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με τον ατμό.
Δείτε στο βίντεο όλα τα μυστικά και την τεχνική για να πετύχετε κι εσείς ένα φοβερό
συνοδευτικό για πολλά νόστιμα πιάτα! Υλικά1 κούπα ρύζι basmati (265 γρ.)1 Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-45238250408097735092023-04-14T12:11:00.000+03:002023-04-14T12:11:16.631+03:00Αρνάκι Φρικασέ Ένα ζεστό πιάτο γεμάτο όμορφες μυρωδιές και πολύ αγάπη, έτσι θυμάμαι τα φαγητά που έρχονται στη μνήμη μου από μικρό παιδί όταν καθόμουν όλο χαρά στο γιορτινό τραπέζι, έτοιμη να απολαύσω και να γευτώ το φαγάκι της μαμάς μου. Με το παραδοσιακό κρέας της Λαμπρής το αρνάκι ή και άλλοτε κατσικάκι, η μαμά μου έβαζε χόρτα και μυρωδικά της εποχής και τα έφτιαχνε αυγολέμονο. Πραγματικά ήταν απόλαυσηIrinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-2327191012734694152023-04-11T16:03:00.000+03:002023-04-11T16:03:47.567+03:00Μεγαλοβδομάδα έχει μπει και οι προετοιμασίες παίρνουν γρήγορο ρυθμό για να προλάβουμε να τα φτιάξουμε όλα. Σας έχω 4 σχέδια για να βάψετε τα αυγουλάκια σας την Μ Πέμπτη διασκεδάζοντας και παίζοντας με τα παιδάκια σας, την οικογένεια σας, τους αγαπημένους σας ή τα φιλαράκια σας!!Τι πιο όμορφο να μαζευτείτε όλοι παρεούλα να βγάλετε την παλέτα σας και να ξεκινήσετε να βάφετε τα αυγά όπως σας αρέσουνIrinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-66591624342160671712023-04-05T21:28:00.001+03:002023-04-05T21:28:56.029+03:00Πασχαλινά τραγανά κουλουράκια που μυρίζουν τσουρέκιΤα αγαπημένα κουλουράκια που μυρίζουν σαν τσουρέκι, δυο πασχαλινά γλυκά σε ένα! Βούτυρο αγελάδος που μοσχοβολάει μαζί με τα αρώματα που θυμίζουν τσουρέκι, μαχλέπι, μαστίχα ξύσμα πορτοκαλιού και λικέρ πορτοκάλι παντρεύονται και δίνουν το πιο νόστιμο και αρωματικό αποτέλεσμα σε αυτή την συνταγή. Η ζύμη γίνεται απαλή, δεν κολλάει και δεν σκάει, πλάθονται εύκολα σε σχήμα σταυρού ή κοτσίδα και Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-77535911185840285262023-03-08T18:02:00.000+02:002023-03-08T18:02:28.204+02:00Μάθετε να φτιάχνετε noodls πανεύκολα!!! (χωρίς αυγά) Να σας πω ότι τα τρώω 2-3 φορές μέσα στη βδομάδα, ειδικά το χειμώνα με διάφορους ζωμούς που ετοιμάζω με κρέας ή λαχανικά. Τα έχω λατρέψει και έχω δοκιμάσει άπειρες συνταγές που υπάρχουν στο διαδίκτυο με ή χωρίς αυγά. Η συνταγή μου αυγά δεν έχει, που σημαίνει ότι είναι νηστίσιμα και vegetarian. Με ζωμούς λαχανικών είναι ότι πιο νόστιμο, ελαφρύ γεύμα έχετε φάει και τέλειο για τα παιδάκια Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-67717344430756342023-02-24T18:23:00.001+02:002023-02-24T18:23:53.192+02:00Η ''Ταπεινή'' φάβα με γλυκοπατάτα και χαρουπόμελο!! Η φάβα ανήκει στην κατηγορία με τα όσπρια, ή την αγαπάς ή την μισείς, δεν νομίζω να υπάρχει μέση κατηγορία για αυτό το προϊόν. Η γεύση της είναι ιδιαίτερη και γι' αυτό ο διαχωρισμός, κατά την ταπεινή μου γνώμη πρόκειται για σούπερ τροφή της Ελλάδας μας που από μικρή ηλικία μας έχουν μάθει οι γονείς μας να την τρώμε. Την έχω συνδυάσει με ψητή γλυκοπατάτα, με ελαιόλαδο, σπιτικό χαρουπόμελο απIrinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-42499015349385813042023-02-08T20:30:00.001+02:002023-03-12T22:44:11.064+02:00Χειροποίητος τραχανάς λαχανικών (3 γεύσεων) Κι όμως δεν χρειάζεται να διαθέσετε πολύ χρόνο, ούτε και πολύ κόπο πια για να έχετε στο ντουλάπι σας σπιτικό τραχανά φτιαγμένο από διαλεχτά λαχανικά επιλεγμένα ένα ένα από εσάς για να αλεστούν, να ενωθούν μαζί με τη ζύμη και να
φτάσουν στο πιάτο για να ζεστάνουν τις χειμωνιάτικες μέρες και
όχι μόνο. Φρέσκα λαχανικά εποχής τα ψήνουμε να μαλακώσουν και να αλεστούν σε πουρέ, Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-58595638492906876032023-01-31T19:37:00.001+02:002023-03-12T22:44:28.955+02:00Καρυδομπουκίτσες (καρυδόπιτα με σοκολάτα σε μπουκίτσες) Μια αλλιώτικη καρυδόπιτα φτιαγμένη σε μπουκίτσα για να χωράει στο στόμα με μιας. Ξεκινάς να δοκιμάσεις και δεν ξέρεις στο τέλος πόσες έφαγες...χαχαχαχαχα!! Είναι το κλασικό κέικ καρυδόπιτας που φτιάχνω χωρίς σιρόπι, γίνετε αφράτο και πεντανόστιμο. Η συνταγή είναι απλή και τα υλικά εύκολα, θέλουμε γάλα, αλεύρι και αυγά (τους κρόκους μόνο) και φυσικά λεπτοτριμμένο καρύδι. Διαλέξτε μια φόρμα Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-43261097457661299302023-01-23T18:22:00.001+02:002023-03-12T22:45:01.198+02:00Κασερόπιτα, αφράτη και μυρωδάτη πίτα! Σήμερα φτιάχνουμε μια κασερόπιτα που μοσχοβολάει Ελλάδα! Με σπιτικό φύλλο τύπου πίτσας, λεπτό, για να γίνει τραγανό απ' έξω και αφράτο από μέσα. Έχει αυγουλάκι γιαούρτι και μοσχοβολάει. Η γέμιση είναι αρωματισμένη με μπαχαρικά, μυρωδικά και μπόλικο κασέρι σε 3 στρώσεις για νιώθεις στον ουρανίσκο τη γεύση του τυριού. Μη μου φοβηθείτε το σπιτικό φύλλο, είναι πάρα πολύ εύκολο να το Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-67772261625191381772022-12-23T17:41:00.001+02:002023-03-12T22:45:31.057+02:00Οι ωραιοτερες διπλες με αυγα!! Σας ετοίμασα δίπλες με αυγά σε σχήμα κορδονιού για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα! Μελομωμένο τραγανό φύλλο, με χιλιάδες φυσαλίδες πάνω του, που λιώνει στο στόμα. Για αυτούς που αγαπούν αυτό το γλύκισμα είναι η πιο τέλεια και δοκιμασμένη συνταγή!!Πρώτα ξεκινήστε με το σιρόπι για να κρυώνει, έπειτα φτιάξτε την ζύμη όπου θα πρέπει να είναι λίγο σκληρή και να μην κολλάει. Δεν χρειάζεται πολύ Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-56775891138343790662022-12-12T14:27:00.001+02:002023-03-12T22:45:49.924+02:00Σπιτικος Μηλιτης χωρίς ζάχαρη Ο μηλίτης είναι ένα ρόφημα με μήλα, και μπαχαρικά, το
σπιτικό σας θα μοσχοβολήσει από τα αρώματα καθώς θα το φτιάχνετε. Διαλέξτε όποια ποικιλία μήλων σας αρέσει, στη δική μου συνταγή έβαλα στάρκιν, fuji φιρίκια. Για να μην σας πικρίσει το ρόφημα βάλτε μόνο την φλούδα από το πορτοκάλι και το χυμό, καθώς επίσης το ίδιο και για το μανταρίνι. Το ρόδι εκτός από γεύση δίνει και το υπέροχο Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-30187130008106484772022-11-17T20:30:00.001+02:002022-11-17T20:30:00.193+02:00Γιορτινος σοκολατενιος κορμος με γεμιστα μπισκοτα Το γλυκό είναι σοκολατένιος κορμός που δεν χρειάζεται κατάψυξη,
συντηρήστε στο ψυγείο. Το βγάζουμε 30 λεπτά πριν σερβιριστεί για να
μπορούμε να το κόψουμε και αυτό, λόγο του βουτύρου που παγώνει πάρα
πολύ. Έχω βάλει γεμιστά μπισκότα με κρέμα πορτοκαλιού, εσείς μπορείτε να
βάλετε οποιοδήποτε μπισκότο γεμιστό ή σκέτο θέλετε. Τα αυγά επειδή
μπαίνουν ωμά-χτυπημένα στο γλυκό, τα παστεριώνουμε γιαIrinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-23957782473519746552022-11-01T15:00:00.002+02:002022-11-02T00:33:35.576+02:00Νοστιμο χοιρινο ραγου με μπαχαρικα και πορτοκαλι Υπέροχο ραγού που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη νοστιμότατη γεύση
του. Σιγομαγειρεμένο κρέας σε χαμηλή θερμοκρασία με αρώματα από τα
μπαχαρικά και ξύσμα πορτοκαλιού. Το κομμάτι χοιρινού που χρησιμοποίησα είναι σπάλα που έχει λίγο λίπος που θέλουμε, μπορείτε επίσης να βάλετε μπούτι ή λαιμό. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη στην αρχή, βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-8653410879758713192022-10-14T18:59:00.001+03:002022-10-14T21:06:41.391+03:00Σπιτικοι κυβοι λαχανικων και μυρωδικωνΤην αγάπη μου για τα λαχανικά αλλά και για τα αρωματικά βότανα σας την έχω πει άπυρες φορές, ξέρω, σας έχω ζαλίσει. Αυτή η συνταγή συνδυάζει λαχανικά και βότανα με το καλύτερο τρόπο για να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε σε όλα τα φαγητά μας οποιαδήποτε στιγμή ώστε να έχουμε ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα! Τι καλύτερο από σπιτικούς κύβους λαχανικών φτιαγμένοι με τα χρυσά χεράκια σας, από αγνά Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-20053771888095599792022-09-22T15:00:00.004+03:002022-09-22T15:00:00.180+03:00Αφρατο κεικ κολοκυθας με κρεμα λευκης γκαναζ! Από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά είναι αυτή η συνταγή, την έχω κάνει πάρα πολλές φορές και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Δεν έχει βούτυρο αλλά ηλιέλαιο, το μείγμα κολοκύθας είναι αρωματισμένο με μπαχαρικά βανίλια και χυμό. Γίνεται αφράτο ζουμερό, το ελαφρύ σιρόπι που του βάζω του δίνει πολύ άρωμα και γεύση χωρίς όμως να το βαραίνει.Η συνταγή αυτή θέλει χρόνο και αγάπη για να γίνει, από την Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-82273265036599320742022-09-12T21:32:00.001+03:002022-09-12T21:33:38.285+03:004 ιδέες για εύκολο και υγιεινό κολατσιό στο σχολείο Δώστε ενέργεια στα λουλουδάκια σας με απλά γεύματα πλούσια σε θρεπτικά
στοιχεία για το σχολείο τους! Ενισχύστε την εγρήγορση σκέψης αλλά και
την ικανότητα μάθησης για καλύτερη απόδοση.
Οπλιστείτε με υπομονή και κατανόηση, κάθε παιδάκι είναι μοναδικό
χρειάζεται στήριξη από εσάς για να μπορεί να ανταποκριθεί στις
δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει. Φτιάξτε μαζί το κολατσιό του,
Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-8436498792569962082022-08-23T15:36:00.001+03:002022-08-23T18:34:51.754+03:00Αφράτη παραδοσιακή φανουρόπιτα με μαγιάΠαραδοσιακή φανουρόπιτα με μαγιά αφράτη και γλυκιά προς χάριν του Αγίου Φανουρίου που γιορτάζει στης 27 Αυγούστου. Η Εκκλησία δεν γνωρίζει πού και πότε μαρτύρησε, η εικόνα του Αγίου βρέθηκε στη Ρόδο το μεσαίωνα και απεικόνιζε έναν νεαρό στρατιώτη που κρατούσε ένα κερί στο ένα χέρι και έναν σταυρό στο άλλο. Η παράδοση λέει ότι φτιάχνουμε φανουρόπιτα όταν έχουμε χάσει κάτι και θέλουμε ο Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-9980166329389001812022-08-11T15:58:00.000+03:002022-08-11T15:58:25.076+03:00Πεντανόστιμη σάλτσα για πίτσα, μακαρονάδα και σουτζουκάκια (20 υλικών)Η πιο αρωματική και γευστική σάλτσα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Η αρμονία και η ισορροπία γεύσης είναι μοναδική, την φτιάχνω κάθε χρόνο και την απολαμβάνουμε όλη την χρονιά. Έτοιμη για χρήση όποτε θέλω να φτιάξω πίτσα, ανοίγω ένα βαζάκι και την απλώνω πάνω στη ζύμη. Δένει πολύ όμορφα με τα υπόλοιπα υλικά και ανεβάζει τη γεύση στον ουρανίσκο σας!!Αγαπημένα λαχανικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν απ' Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-81668008789952386532022-07-21T12:37:00.000+03:002022-07-21T12:37:30.664+03:00Μυρωδατο ψωμι φορμας με πιπεριες και ελιέςΚαλησπέρα φίλοι μου!Αφράτο ζυμωτό ψωμί με πολύχρωμες πιπεριές, ελιές καλαμών πράσινες-μαύρες και φρέσκο βασιλικό, μοσχοβολάει νόστιμη ελληνική γη! Ένα ψωμί που το φτιάχνουμε συχνά στο σπιτικό μας και το τρώμε σκέτο ή με τυρί και αλλαντικά ή ακόμα και φρυγανισμένο με φέτα και φρέσκια ντομάτα. Μπορείτε να το προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα σε υλικά αυξομειώνοντας τα υγρά σύμφωνα με το ζυμάρι που Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-65595170349224085772022-07-03T12:01:00.001+03:002023-03-12T22:46:16.252+02:00Τραγανα κεφτεδακια λαχανικων Καλησπέρα φίλοι μου!!Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτή την συνταγή, ευκαιρία να το κάνετε τώρα!! Αφράτη γέμιση λαχανικών και απ' έξω τραγανή κρούστα αυτά είναι τα κεφτεδάκια που γίνονται ανάρπαστα όταν τα βάλω στο τραπέζι!Φτιάξτε τα και δώστε να δοκιμάσουν τα παιδάκια σας, είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψουν!Δεν έχω να σας πω πολλά μυστικά, τα υλικά απλά, ψήνουμε για λίγο τα λαχανικα που έχουν Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-24703000539919384702022-06-15T20:44:00.001+03:002022-06-15T20:44:24.023+03:00Σφακιανές πίτες ή ΣφακιανόπιτεςΗ δεύτερη κατά σειρά αγαπημένη συνταγή της Κρήτης μετά τα καλιτσούνια
είναι η σφακιανόπιτα. Λεπτή πίτα με γέμιση μαλακού τυριού είναι η
ξακουστή σε όλους Σφακιανή πίτα που έχει γίνει λατρεία. Η καταγωγή της
φαίνεται από την ονομασία της (Σφακιά, Χανίων) ενώ η ηλικία της είναι
αρκετά μεγάλη αφού πολλά χρόνια πριν την έφτιαχναν οι Κρητικοί πάνω σε
καυτές πέτρες. Τα υλικά είναι απλά, αλεύρι, Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-77041437695297463232022-05-30T19:03:00.000+03:002022-05-30T19:03:57.555+03:00Ψαροκροκετες!!Καλησπέρα φίλοι μου!!!Οι ψαροκροκέτες είναι μια από τις πιο ωραίες συνταγές με ψαράκι ειδικά
για τα παιδάκια σας! Η αλήθεια είναι ότι για πολλούς γονείς αποτελεί
μεγάλος πονοκέφαλος να πείσουν τα βλαστάρια τους να τρώνε ψάρι, η
συνταγή αυτή σίγουρα θα γαργαλίσει τα ρουθουνάκια τους και θα τους βάλει
σε περιέργεια να δοκιμάσουν!
Αγοράστε φιλέτο ψαριού, το είδος εξαρτάται από τις προτιμήσεις Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3763377521592731459.post-33443563142897717792022-05-16T20:30:00.001+03:002022-05-16T20:30:00.239+03:00Μαθετε να φτιαχνετε εύκολα κρέπες (δοκιμασμένη συνταγή)!!Καλησπέρα αγαπημένη μου παρέα!!Έχουμε μάθημα ζαχαροπλαστικής σήμερα και σας έχω την καλύτερη και πολύ δοκιμασμένη συνταγή που κάνω τελευταία και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη όποτε και να την φτιάξω.Η κρέπα είναι ένα από τα πρώτα γλυκά που έμαθα να φτιάχνω ως έφηβη και αυτό γιατί μπορούσα να χειριστώ το τηγάνι χωρίς να καίγομαι. Λίγα τα υλικά και κλασικά, γάλα, αβγά, βούτυρο, αλεύρι. Αυτό που έχει Irinihttp://www.blogger.com/profile/07514140793278282291noreply@blogger.com0