Κουλουρακια ζεματιστα απο την Κρητη

Μικρά, κρατσανιστά, λαχταριστά ψωμένια κουλουράκια με σουσάμι και με αρώματα μοναδικά από το πορτοκάλι, την κανέλα και την μαστίχα Χίου. Παλιά και πολύ αγαπημένη συνταγή που την έφτιαχνε η γιαγιά μου αλλά δυστυχώς δεν είχα προλάβει να μάθω ποτέ τα υλικά,  ώσπου έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο του Νίκου και της Μαρίας Ψιλάκη (Κρητική παραδοσιακή κουζίνα) όπου μέσα μεταξύ πολλών Κρητικών συνταγών βρήκα και αυτή...κουλουράκια ζεματιστά. Οι γεύσεις θυμίζουν πολύ τα κουλούρια που παίρναμε πολύ παλιά από τους φούρνους της Κρήτης, σουσαμένια κουλούρια που είχαν μια γλυκάδα και άρωμα από κανέλα. Ο τρόπος παρασκευής τους είναι παρόμοιος με τα bagels αλλά η γεύση τους είναι τελείως διαφορετική. Δοκιμάστε φίλοι μου αυτά τα πεντανόστιμα κουλουράκια και είμαι σίγουρη ότι θα τα αγαπήσετε!


 Καλή σας όρεξη!!!

Σχόλια