Απιστευτα εύκολα φραντζολακια στη στιγμη !!!



Σαν το σπιτικό ψωμί δεν βάζω κανένα έτοιμο της αγοράς. Ναι, είναι νόστιμα του εμπορίου αλλά η μυρωδιά του σπιτικού ψωμιού δεν συγκρίνεται με τίποτα. Η παρακάτω συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη, με λίγα υλικά που σίγουρα έχουμε όλοι στο σπίτι μας φτιάχνουμε στην στιγμή σπιτικά φραντζολάκια για τα σάντουιτς μας. Όλα τα υλικά μπαίνουν στο κάδο μαζί, τα χτυπάμε, αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη, πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε στο φούρνο για πολύ λίγα λεπτά. Έτοιμα !!!!
Mοσχοβολάει όλο το σπίτι από αφράτο και αχνιστό φρεσκοψημένο ψωμάκι!!!






Καλή σας όρεξη φίλοι μου!!!

Σχόλια

  1. Καλησπέρα, τα φραντζολάκια είναι πραγματικά πανεύκολα και πεντανόστιμα. Τα έφτιαξα το πρωί και το μόνο που με μπέρδεψε είναι ο χρόνος ψησίματος. Στα 15 λεπτά στην προτελευταία σχάρα (όπου ψήνω και όλα τα φαγητά) δεν είχαν ψηθεί και έφτασα κοντά στην ώρα μετά για να είμαι σίγουρη ότι δεν θα είναι ζυμάρι μέσα. Τί έκανα λάθος; Σ'ευχαριστώ για την συνταγή και τον χρόνο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τόνια, ζητώ ταπεινά συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης μου....Θα ήθελα να σου πω καταρχήν αν έβαλες στο φούρνο μέσα τα ζυμαράκια με ζεστό νερό να μείνουν για 30 λεπτά όπως γράφω. Είναι ένα βήμα απαραίτητο που δεν πρέπει να προσπεραστεί, είναι αυτό που θα φουσκώσει το ζυμάρι και θα το προετοιμάσει για το ψήσιμο. Έπειτα βγάζεις από το φούρνο τα ζυμαράκια τον ανάβεις και αφού φτάσει στους βαθμούς ψησίματος που σας δίνω τότε το βάζεις μέσα και το ψήνεις για 15- 20 λεπτά. Επίσης ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός οπότε ίσως να χρειάζεται λίγο υψηλότερη θερμοκρασία ο δικό σου άρα ίσως να ανέβαζες την θερμοκρασία 5 βαθμούς πιο πάνω. Ελπίζω να σε βοήθησα, καλή επιτυχία!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ!!!