Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Ρεβίθια με λαχανικά γιαχνί



Καλησπέρα φίλοι μου!!!
Το ρεβίθι είναι μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας,ισάξιας του κρέατος,του γάλακτος και της σόγιας.Θεωρείτε μια πλήρες τροφή για τον άνθρωπο και μπορεί, να αντικαταστήσει πλήρως το κρέας.Είναι μια πλούσια πηγή σε φυτικές ίνες,υδατάνθρακες,φολικό οξύ,βιταμίνες,άλατα,ασβέστιο,σίδηρο,μαγνήσιο,χαλκό,ζίγκο και κάλι.Προστατεύει τον άνθρωπο από την στεφανιαία νόσο,την αρτηριοσκλήρωση,οστεοπόρωση,τον καρκίνο του παχέος εντέρου και άλλες παθήσεις.
Σε περίοδο νηστείας τα χρησιμοποιώ για να φτιάξω παστίτσιο ή μουσακά αντικαθιστώντας το κιμά με χοντρό αλεσμένα ρεβίθια.Μια πολύ αγαπημένη μου εκδοχή των ρεβιθιών είναι αυτή η συνταγή που θα σας δείξω,πολύ απλή γρήγορη και εύκολη.

Υλικά:
1/2 κιλό ρεβίθια (εγώ προτιμώ τα αποφλοιωμένα)
1 καρότο κομμένο σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κολοκύθι κομμένο σε κύβους
φρέσκο μαιντανό
1 ζωμό λαχανικών
λίγο ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι με προσοχή γιατί έχει ο ζωμός
το χυμό από 1 λεμόνι




Εκτέλεση:


Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε μπόλικο νερό με λίγη σόδα,την επόμενη μέρα ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.



 Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα...



Βάζουμε τον ζωμό,το ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό τόσο μέχρι να σκεπαστούν αρκετά τα ρεβίθια.



Αφήνουμε να βράσουν και μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για περίπου 40'. Όταν ψηθούν κλείνουμε την φωτιά,προσθέτουμε τον μαϊντανό και το χυμό από το λεμόνι.



Εύκολο δεν ήταν?
Με αυτό το φαγητό ξεφεύγω απίστευτα,μπορώ να φάω μια κατσαρόλα μόνη μου μαζί με ένα καρβέλι ψωμί!!!!!! 
Ελπίζω να σας άρεσε και να την δοκιμάσετε.



Να περνάτε όμορφα!!!
Πολλά φιλιά!!!!
Ειρήνη

1 σχόλιο:

Ευχαριστώ πολύ!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...