Λεμονάτα cupcake!!!!


Αγαπημένοι μου φίλοι!!!
Σήμερα γιορτάζουν οι μανούλες και αφού έχουμε γιορτή έφτιαξα γλυκό για να κεράσω !!!
Τα cupcake που θα φτιάξω είναι για τους λάτρεις του λεμονιού,η βάση έχει άρωμα λεμονιού,η κρέμα είναι γλυκόξινη αρωματισμένη με χυμό και ξύσμα από λεμόνι και τέλος σας έχω να διαλέξετε για την κορφή βουτυρόκρεμα ή σαντιγί-κρέμα τυριού με ξύσμα λεμονιού! Ελπίζω να σας έπεισα να τα δοκιμάσετε,ξεκινάμε?


Υλικά για τα cupcake:
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
57 γρ. μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
1 κ.σ. limoncello
1/2 κούπα φρέσκο γάλα
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την κρέμα και την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά,ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και το limoncello,συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Έχουμε κοσκινίσει από πριν το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και το ρίχνουμε εναλλάξ με το γάλα.Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού,ανακατεύουμε για 6' ακόμα.Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και τις γεμίζουμε κατά τα 3/4.




Ψήνουμε στους 160 βαθμού Κελσίου για 17'.Μην περιμένετε να πάρουν χρώμα θέλουμε να ψηθούν αλλά να παραμείνουν κίτρινα σε χρώμα όπως στις παρακάτω φωτογραφίες.



**********************************************

Υλικά για την κρέμα λεμονιού:
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια 1/4 κούπα ζάχαρη
1 αβγό
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό από το λεμόνι και το ξύσμα,αφήνουμε να βράσει.Εν το μεταξύ ανακατεύουμε το αβγό με τον κρόκο και μόλις βράσει ο χυμός τον αποσύρουμε από την φωτιά και τον ρίχνουμε σιγά σιγά στο αβγό.Ανακατεύουμε ζωηρά,ξανά ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.


*******************************************************

Υλικά για την βουτυρόκρεμα:
57 γρ. μαργαρίνη
170 γρ. τυρί κρέμα
4 κούπες άχνη
2 κ.σ. limoncello

Εκτέλεση:
Χτυπάμε την μαργαρίνη με την κρέμα τυριού,βάζουμε την άχνη και τέλος το limoncello.Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.

********************************************************


Υλικά για την σαντιγί-κρέμα:
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. τυρί κρέμα
ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 lime


Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί,ρίχνουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα,αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.

***************************************************

Τρυπάμε με ένα κουτάλι ή με ένα ειδικό εργαλείο το cupcake στην μέση και δημιουργούμε μια τρύπα.Γεμίζουμε με την κρέμα λεμονιού και μετά από πάνω βάζουμε την βουτυρόκρεμα ή την σαντιγί. Γαρνίρουμε με λεπτές φέτες lime ή φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο.


Με την βουτυρόκρεμα..


Με την σαντιγί-κρέμα...



Χρόνια πολλά σε όλες μας,χρόνια πολλά στην αδερφούλα μου Στέλλα,χρόνια πολλά στην μανούλα μου,χρόνια πολλά στην νύφη μου Λένα και χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου,να 'μαστε όλες καλά και να μας χαίρονται τα παιδάκια μας!!
Να περνάτε πάντα καλά!!!
Πολλά φιλιά!!!!
Ειρήνη


Σχόλια