Σπιτικές πίτες για τυλιχτές νοστιμιές!!!!




Αγαπημένοι μου φίλοι!!!!
Τίποτα δεν είναι πιο νόστιμο όσο το σπιτικό φαΐ φτιαγμένο από τα χεράκια σας,εκτός από τα υλικά βάζει ο κάθε ένας από εμάς την τέχνη,το μεράκι και την αγάπη του για να γίνει το φαγητό νόστιμο και να το προσφέρει στα αγαπημένα του πρόσωπα. Θα σας δείξω την πιο απλή μέθοδο για να κάνετε πίτες τύπου αραβικές ή πίτες για σουβλάκι.Τα υλικά είναι απλά και υπάρχουν στο σπίτι μας,αφιερώστε λίγο χρόνο και διασκεδάστε με την οικογένεια σας ή τους αγαπημένους σας και φτιάξτε όλοι μαζί τις πίτες,είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά θα το λατρέψουν.
Η αγαπημένη μου εκδοχή είναι πίτα με πατάτες τηγανιτές,σως από γιαούρτι λίγη κέτσαπ μαρουλάκι και λίγες φέτες από αγγουράκι πασπαλισμένο με λίγη πάπρικα,είναι τέλειο!!!! 


Υλικά:
για 20 λεπτές πίτες (αραβικές)
ή 10 πίτες για σουβλάκια

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
2 κ.γ ζάχαρη
2 κ. γ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ποτήρια περίπου νερό χλιαρό η 1/2 λίτρο 



Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μπολ του μίξερ και προσθέτουμε την μαγιά,την ζάχαρη και το αλάτι.



Μέσα στο χλιαρό νερό προσθέτουμε το ελαιόλαδο,ξεκινάμε να ανακατεύουμε το αλεύρι στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό με το ελαιόλαδο,χρειάζεται εδώ λίγη προσοχή γιατί εξαρτάτε από το αλεύρι αν θα χρειαστείτε παραπάνω ή λιγότερο νερό.



Ζυμώνεται για λίγα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα...



Όταν θα μαζευτεί η ζύμη γύρω από τον γάντζο είναι έτοιμη.



Αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.



Εδώ θα ήθελα να πω ότι εννοείτε ότι η ίδια διαδικασία γίνεται και με τα χέρια,πλάθεται απλά λίγο παραπάνω την ζύμη.



Ξεφουσκώνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 18 ή 9 κομμάτια.Εδώ να διευκρινίσω γιατί λέμε 18 ή 9 κομμάτια.Στην πρώτη περίπτωση τα 19 κομμάτια είναι γιατί θέλουμε την ζύμη να την ανοίξουμε σε λεπτό φύλλο δεν θέλουμε να φουσκώσει πολύ θα γίνει όπως ακριβώς οι αραβικές πίτες.Ενώ στην δεύτερη περίπτωση φτιάχνουμε το φύλλο πιο χοντρό για να γίνει πιο ψωμωμένο  και το αφήνουμε να φουσκώσει ελαφρά πριν το ψήσουμε.


Φτιάχνουμε στρογγυλά φύλλα με διάμετρο περίπου 20 εκατοστά.



Για να κάνουμε τις ρίγες που έχουν οι έτοιμες πίτες τις βάζουμε πάνω σε σχάρα και τις πατάμε ελαφρά,εναλλακτικά τρυπάμε με ένα πιρούνι πολλές φορές την πίτα.



Τοποθετούμε αμέσως την πίτα σε αντικολλητικό τηγάνι με την μεριά που χαράξαμε προς τα κάτω και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3' με 4' λεπτά από κάθε μεριά.



Ο σύζυγος ανέλαβε να ψήσει το κρέας,εδώ είναι το βασικό φαγητό μας πριν προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά και ξεκινήσουμε να τυλίγουμε.



Συγχωρέστε μου την θολή φωτογραφία αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γινόταν στην κουζίνα,περάσαμε καλά πάντως,γελάσαμε πάρα πολύ,άλλωστε αυτό έχει σημασία....να περνάς καλά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.



Καλή σας όρεξη φίλοι μου!!!
Να περνάτε καλά!!!
Πολλά φιλιά!!!
Ειρήνη

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ!!!