Pancakes!!!

Καλημέρα φίλοι μου!!
Το Pancake είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό το οποίο σε βγάζει ασπροπρόσωπη σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.Φτιάχνετε με παρέα και τρώγεται αμέσως ζεστό.Είναι κάτι σαν τηγανίτα light η οποία συνοδεύεται με πολλούς τρόπους με μαρμελάδα,μέλι,κανέλα και ξηρούς καρπούς, σαντιγί με φρέσκα φρούτα,σοκολάτα ή μερέντα και σε αλμυρή έκδοση με τυρί,ζαμπόν ή γαλοπούλα.Όπως και να το φας είναι εξαιρετικό!!! Εμείς το έχουμε καθιερώσει στο Κυριακάτικο πρωινό μαζί με ρόφημα σοκολάτας,τσάι και καφέ!!

Στη παραπάνω φωτογραφία το πρώτο πιάτο είναι με σπιτική μαρμελάδα φράουλα,το δεύτερο με σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο και το τρίτο είναι με μια ελαφριά και ζεστή γκανάζ σοκολάτα.


Υλικά:
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί....


Η πυκνότητα θα πρέπει να είναι μέτρια προς μεγάλη.....


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε μια μικρή ποσότητα από το υλικό της ρευστής ζύμης(περίπου 4 κουταλιές της σούπας),το αφήνουμε να απλώσει μόνο του και να ψηθεί για 1'-2',όταν θα δημιουργηθούν φουσκάλες στη ζύμη και θα αρχίσουν να σπάνε την γυρίζουμε με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη μεριά για άλλο 1' με 2'. Μετά από λίγο μην ξεχάσετε να χαμηλώσετε την φωτιά για να μην σας καούν οι υπόλοιπες.
Ζεστές όπως είναι τις περιχύνουμε με ότι μας αρέσει και τις τρώμε.Δοκιμάστε οπωσδήποτε φίλοι μου να φτιάξετε αυτή την συνταγή,είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε και θα ξετρελάνετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα προσφέροντας τους ένα πολύ νόστιμο επιδόρπιο...

Καλά να περάσετε το τριήμερο και με το καλό να ξαναβρεθούμε όλοι!!!

Πολλά φιλάκια!!!
Ειρήνη

Σχόλια

  1. Εγώ θα διαλέξω αυτή με τη σοκολάτα!!!
    Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mmmm nostima fainontai! Otan vriskomai stin ameriki trelainomai na ta trww me maple syrup alla stin ellada den to vriskw k sinithws vazw meli! Kai i ganache akougetai poli kali idea pantws xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τέλεια τα pancakes Ειρήνη μου!!!
    Πέρνα και απο το δικο μου κουζινο-blog να σε κεράσω!
    oisintagestisdespinas.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελειες! Ετσι που βλεπω τη σοκολατα να ρεει, λιωνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ!!!