Στρουθοκάμηλος....


Χρόνια Πολλά,Καλή χρονιά σε όλους!!!






Ζητάω συγνώμη για την κακή ποιότητα της φωτογραφίας,αλλά δεν πρόλαβα να βγάλω άλλη.


''Το άπαχο αυτό κόκκινο κρέας είναι πράγματι μια μαγειρική απόλαυση, εύκολη και γρήγορη. Μπορεί να γίνει ψητό, βραστό, καπνιστό, τηγανιτό και σερβίρεται είτε ζεστό είτε κρύο.Ιδανικό έδεσμα για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους και ταυτόχρονα αναζητούν εκλεπτυσμένες γευστικές απολαύσεις. Η στρουθοκάμηλος, τα τελευταία χρόνια κερδίζει τη θέση που της αξίζει στα gourmet τραπέζια των καλών εστιατορίων, καθώς αποτελεί μια άκρως διαιτητική επιλογή, με εκπληκτικά νόστιμο κρέας. Στις μέρες μας μάλιστα, αποτελεί πιάτο στην κουζίνα της A’ Class της British Airways. Είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες, σίδηρο (κυρίως το συκώτι της), μέταλλα και ιχνοστοιχεία απαραίτητα στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου. Τα δυνατά της σημεία σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα είδη κρέατος είναι:

  • λιγότερες θερμίδες
  • μικρότερο ποσοστό λίπους και χοληστερόλης
  • μεγαλύτερο ποσοστό πρωτεΐνης και σιδήρου.

  • Νόστιμο και τρυφερό το κρέας, δένει υπέροχα με κάθε είδους καρυκεύματα, αρωματικά χόρτα, μπαχαρικά, και σάλτσες, αναδεικνύοντας έτσι τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, σε μια πληθώρα συνταγών και πανδαισία γεύσεων. Κανένα κρέας δεν συνδυάζει τόσο ιδανικά τη γεύση, τα θρεπτικά συστατικά και τους διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος, όπως αυτό της στρουθοκαμήλου.
  • Όσον αφορά, το αυγό, το οποίο σε μέγεθος είναι 25-30 φορές μεγαλύτερο από αυτό της κότας, και ζυγίζει 1,5-2 κιλά, πρέπει να βράσει για 2 ώρες μέχρι να γίνει σφιχτοβρασμένο’. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε και ομελέτα (1 αυγό δίνει 12 ομελέτες). Είναι και αυτό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες όπως το αυγό της κότας.
    Τέλος, το κέλυφος του αυγού μην το πετάξετε. Σύμφωνα με μια νοτιοαφρικανική παράδοση, το κέλυφος του αυγού της στρουθοκαμήλου χαρίζει αγάπη και ευτυχία σ’ αυτόν που το έχει! ''
    Πηγή:

    Η συνταγή για σήμερα είναι στρουθοκάμηλος ψημένη σε αντικολλητικό τηγάνι.Είναι λίγο ακριβή η τιμή του αλλά μια φορά τον μήνα αν μπορείτε να το παίρνετε είναι καλό και υγιεινό κρέας,ειδικά για τα παιδιά.

    Υλικά:
    500 γρ. στρουθοκάμηλο κομμένη σε λεπτές φέτες(περίπου 1 εκ.)
    λίγο ελαιόλαδο
    λίγο οξύμελι
    πιπέρι,αλάτι
    θυμάρι

    Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας με όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι να μαριναριστούν,τα ανακατεύουμε καλά,κλείνουμε το μπολ με μια διαφανές μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20' .


    Τοποθετούμε το τηγάνι στο μάτι και ανάβουμε σε μέτρια φωτιά.Περιμένουμε να ζεσταθεί το τηγάνι μας και μετά τοποθετούμε το κρέας καλά στραγγισμένο.Ψήνουμε την μια μεριά για 10' ανάλογα με το πάχος και γυρίζουμε από την άλλη για άλλα 8',στο τέλος σβήνουμε με 2-3 κ.σ. οξύμελι και αλατίζουμε το κρέας... 

    Η νοστιμιά δεν περιγράφεται φίλοι μου,συνοδέψτε το με ένα ριζότο ή πουρέ από πατάτα........


    Καλό βράδυ σε όλους!!!!
    Ειρήνη


Σχόλια

  1. Δεν εχω δοκιμασει ποτε, αλλα θα δοκιμαζα σιγουρα! Γεια στα χερια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω δοκιμάσει στρουθοκάμηλο, στην αρχή διστακτικά σου ομολογώ, αλλά τελικά άρεσε σε όλους!
    Εγώ την είχα κάνει με κόκκινη σαλτσούλα, θα δοκιμάσω και την δική σου πρόταση που φγαίνεται πολύ νόστιμη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!
    ΕΜΕΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΑ ΒΕΒΑΙΑ...ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ..
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως και μου ξέφυγε αυτό το φαγάκι τόσες μέρες και δεν το είδα!
    Που την βρήκες τη στρουθοκάμηλο,γιατί εγώ έχω πολύ καιρό να βρω στην αγορά ενώ παλαιότερα έπαιρνα συχνά λουκάνικα που ήταν πεντανόστιμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ!!!