Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Εύκολη κοτοσαλάτα!!

Καλησπέρα φίλοι μου!!!!
Ένα γρήγορο και πανεύκολο φαγητό είναι η κοτοσαλάτα που θα φτιάξουμε παρακάτω.Μπορείς να πεις ότι είναι από μόνο του ένα πλήρες γεύμα αν το συνοδέψεις με λίγα κριτσίνια και ίσως με λίγο τυρί.Αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να την φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα (σ'αυτήν τη περίπτωση να προσθέσετε το γιαούρτι,την μαγιονέζα λίγο πριν την σερβίρετε)και να την έχετε έτοιμη για την επόμενη μέρα. 


Υλικά:
500γρ.κοτόπουλο χωρίς τα κόκαλα(μπορείτε να βάλετε όποιο μέρος του κοτόπουλου θέλετε)
200γρ. μακαρόνια βίδες
2 μικρές πατάτες σε κύβους
3 καρότα σε ροδέλες
λίγο σέλινο χοντροκομμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
για έξτρα νοστιμιά βάλτε 1 κεσεδάκι ζωμό λαχανικών (θα το βρείτε στα ψυγεία των Σ.Μ.)
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
αλάτι πιπέρι

200γρ.γιαούρτι 
200γρ.μαγιονέζα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα


Σε μια κατσαρόλα βάλτε το κοτόπουλο με τον ζωμό τα μπαχαρικά,το ξερό κρεμμύδι,αλάτι,πιπέρι και το σέλινο να βράσουν για 25',μετά ρίξτε τις πατάτες,τα καρότα και αφήστε για άλλα 20' να βράσουν....


Βγάλτε τα λαχανικά (το ζωμό τον κρατάμε) και βάλτε τα σε ένα μπολ όπου μέσα θα ψιλοκόψετε το κοτόπουλο.Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν στο ζωμό που έμεινε και αφού ψηθούν τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.Σ'αυτό το σημείο μπορείτε να βάλετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο και την επόμενη μέρα να προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά λίγο πριν σερβίρετε.Βάλτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια,το αγγουράκι τουρσί,τον μαϊντανό,μαζί με το γιαούρτι και την μαγιονέζα,ανακατέψτε καλά δοκιμάστε μήπως θέλει αλάτι και σερβίρετε....


Ελπίζω να σας άρεσε το φαγητό μου.
Καλή σας όρεξη φίλοι μου!!!
Πολλά φιλιά!!!
Ειρήνη

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Bagel !!!!

Καλησπέρα φίλοι μου!!!!
Το  Bagel είναι ψωμί σε σχήμα δαχτυλιδιού,το οποίο είναι πολύ δημοφιλές και αγαπημένο προϊόν στην Αμερική και όχι μόνο.Το ενδιαφέρον σε αυτό το συγκεκριμένο ψωμάκι είναι η κατασκευή του,συνήθως βράζουν το ζυμάρι πρώτα και μετά το ψήνουν στο φούρνο.Είναι πράγματι περίεργος ο τρόπος παρασκευής αυτού του ψωμιού αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει! Τα υλικά του είναι λίγα και υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες,το μόνο που θα χρειαστείτε είναι υπομονή,καθώς θέλει το χρόνο του για να φουσκώσει.



Υλικά:
Για την ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
265 ml νερό χλιαρό
12 γρ. ξερή μαγιά
1 κ.σ. μέλι
12 γρ. αλάτι
20 γρ. μαργαρίνη(σε θερμοκρασία δωματίου)

Για το σιρόπι καραμέλα
300 γρ. ζάχαρη
3 ml χλιαρό νερό 

σουσάμι για το πασπάλισμα ή σπόρους παπαρούνας

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα 4 πρώτα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη.Προσθέτουμε το αλάτι,την μαργαρίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 8'.Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα ή μέχρι να φουσκώσει καλά.Την βγάζουμε από το μπολ,την πλάθουμε σε μπαστούνι και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια..


Παίρνουμε το κάθε κομμάτι,του κάνουμε μια τρύπα στην μέση  με το δάχτυλο μας και προσπαθούμε με το χέρι μας να την ανοίξουμε λίγο...


Τοποθετούμε τα Bagels σε ένα ταψί με λαδόκολλα και λίγο αλεύρι πασπαλισμένο,αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 20' σκεπασμένα με μια πετσέτα.....


Εν το μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι καραμέλας,σε μια βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε την ζάχαρη σε δυνατή φωτιά με προσοχή να μην σας καεί.Θα πρέπει να λιώσει η ζάχαρη καλά και μετά με πολύ προσοχή πάλι ρίχνετε το χλιαρό νερό στην κατσαρόλα,περιμένετε να πάρει βράσει το σιρόπι.....


Τα Bagels έχουν τώρα φουσκώσει...


Και ήρθε η στιγμή που θα τα βράσουμε μέσα στο σιρόπι,τοποθετούμε ένα-ένα τα Bagels στο σιρόπι και αφήνουμε να βράσουν για 1'-2' από κάθε μεριά... (δεν γίνονται γλυκά,απλά η καραμέλα τα βοηθάει να πάρουν μια έξτρα γεύση,φουσκώνουν λίγο ακόμα και στο φούρνο μετά παίρνουν ένα χρώμα τέλειο!! )....


Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και σχεδόν αμέσως τα πασπαλίζουμε με σουσάμι...


Τα τοποθετούμε μέσα πάλι στο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντίσταση και αέρα στους 200 βαθμούς C για 15',

Το αποτέλεσμα είναι αυτό.....
 Λαχταριστό,υγιεινό σάντουιτς για τα παιδιά και τους μεγάλους φτιαγμένο από τα χεράκια σας! Μπορείτε να το φάτε αλμυρό όπως το έκανα εγώ ή να το φάτε γλυκό με μαρμελάδα και Μερέντα για πρωινό,είναι ένα πολύ καλό σνακ στη δουλειά και φυσικά τρώγεται άνετα σαν βραδινό!! 
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή,θα τα ξανά πούμε πάλι, μέχρι τότε.....

...κρατάτε γερά φίλοι μου,ενωμένοι είμαστε πάντα νικητές!!
Καλό βράδυ σε όλους!
Ειρήνη


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...