Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Κατσικάκι στο φούρνο με άρωμα εσπεριδοειδών!!!

Καλησπέρα αγαπημένοι μου φίλοι!!!
Πόσο μου λείψατε.....ζητάω συγνώμη για την απουσία μου,έχω να κάνω πολύ καιρό ανάρτηση....είμαι καλά απλά έχω λίγο χρόνο ελεύθερο αυτό το καιρό με αποτέλεσμα να αμελώ λιγάκι το blog  μου.
Προσπαθώ να μαθαίνω τα νέα της μπλοκογειτονειάς και να βλέπω τις αναρτήσεις στα Blog σας,είτε είναι όμορφες κατασκευές ή πεντανόστιμα, λαχταριστά φαγητά και γλυκά που φτιάχνεται με τα χεράκια σας!!!
Σήμερα λέω να σας ανεβάσω λιγουλάκι την χοληστερίνη σας...τι λέτε? Αντέχετε?

Το φαγητό της ημέρας είναι κατσικάκι με άρωμα και γεύση εσπεριδοειδών.Πως σας φαίνεται ο συνδυασμός? Εμένα μου αρέσει πάρα-πάρα πολύ!!!

Υλικά:
2 κιλά κατσικάκι μικρό(εγώ έχω πάρει μπούτι και είπα στο χασάπη μου να το χαράξει σε φέτες,όπως φαίνεται στην φωτογραφία).

Για την σως:
Τον χυμό από 2 λεμόνια
Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι
(προαιρετικά μπορείτε να βάλετε αν σας αρέσει και σκόρδο μέχρι 2 σκελίδες)
2 πρέζες Θρούμπα ή ρίγανη ή θυμάρι
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι-Πιπέρι

Πλένουμε καλά το κατσικάκι μας,και το αφήνουμε να στραγγίξει για λίγα λεπτά.Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά της σως να ενωθούν.Βάζουμε σε ένα πυρέξ το κατσικάκι και περιχύνουμε την σως από πάνω, φροντίστε να πάει η σως παντού ακόμα και ανάμεσα στα χωρίσματα.



Προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι από πάνω και ψήστε στο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 1/2 ώρα ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να μαλακώσει.


Κατά την διάρκεια του ψησίματος και αφού έχει πάρει ήδη αρκετό χρώμα από την μια μεριά,με ένα κουτάλι πάρτε λίγο από το ζουμάκι μέσα στο πυρέξ και βρέξτε το πάνω μέρος από το κρέας,αυτή την διαδικασία επαναλάβετέ την τουλάχιστον 3-4 φορές.Αφού έχει μισοψηθεί το κρέας,γυρίστε το από την άλλη μεριά και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να ψηθεί τελείως.
Συνοδέψτε το κατσικάκι με ένα ριζότο ή με μια σαλάτα από λαχανικά ή χόρτα τις αρεσκείας σας και διαλέξτε ένα αρωματικό κόκκινο ή ακόμα αν σας αρέσει,γιατί όχι ένα λευκό παγωμένο κρασί να πιείτε στην υγειά σας.



Ελπίζω να σας άρεσε το φαγάκι μου!!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη σε όσους το δοκιμάσουν!!!
Πολλά φιλιά!!!
Ειρήνη




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...