Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Φασολάκια φρέσκα!!!

Καλησπέρα φίλοι μου!!
Μέρες νηστείας έχουμε και είπα να σας φτιάξω λαδερό φαγητό και τι καλύτερο από τα φρέσκα φασολάκια....Κατά καιρούς οι γονείς μου,μου στέλνουν διάφορα καλούδια από την Κρήτη και επειδή η ποσότητα τους είναι αρκετή φροντίζω να τα φτιάχνω και να τα αποθηκεύω κατάλληλα για να μην μου χαλάσουν.Τα φρέσκα φασόλια τα καθαρίζω,τα πλένω και τα ζεματάω για λίγα δευτερόλεπτα.Αφού τα στραγγίσω καλά τα βάζω σε μερίδες στην κατάψυξη και όταν θέλω να τα χρησιμοποιήσω τα βάζω απευθείας στην κατσαρόλα χωρίς να τα ξεπαγώσω.Με αυτό τον τρόπο διατηρώ για καιρό πολλά από τα λαχανικά που μου στέλνουν.


Υλικά:
1 κιλό φρέσκα φασολάκια
2 καρότα σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
2 πατάτες σε φέτες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Άνηθο ψιλοκομμένο όσο θέλουμε
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κούπες νερό ζεστό
1 τεμάχιο ζωμό λαχανικών ή 2 κούπες ζωμό κότας(σε αυτήν την περίπτωση δεν προσθέτουμε το νερό)
2 κ.σ. πελτέ
Αλάτι-πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με τα λαχανικά να μαραθούν για λίγα λεπτά.


Έπειτα διαλύουμε την μουστάρδα και τον πελτέ στο νερό ή τον ζωμό και το ρίχνουμε μέσα.Αν δεν έχουμε φρέσκο ζωμό φτιάξει μόνοι μας ρίχνουμε το έτοιμο ζωμό που έχουμε αγοράσει.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι της αρεσκείας μας και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για περίπου 30'-35',θα πρέπει να είναι ζωντανά ακόμα τα λαχανικά για να μην χάσουν τις βιταμίνες τους.

Συνοδέψτε τα φασολάκια με ένα λευκό τυρί π.χ. φέτα,ανθότυρο ή μυζήθρα.

Καλή σας όρεξη φίλοι μου!!
Πολλά φιλιά!!!
Ειρήνη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...