Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Κανελόνια!!!

Καλημέρα φίλοι μου!!!
Τι μου κάνετε? Μύρισε Άνοιξη,επιτέλους ο καιρός έχει ζεστάνει λίγο και οι προετοιμασίες για το Πάσχα σιγά-σιγά ξεκινάνε.Στο μπαλκόνι μου η Αμυγδαλιά έχει ανθήσει και η λεμονιά μου είναι γεμάτη από μπουμπούκια που μοσχομυρίζουν.Όμορφη που είναι η φύση,γεμάτη χρώματα και αρώματα,γεμάτη ζωή.Νιώθω πολύ όμορφα την Άνοιξη,παρόλο που με ταλαιπωρεί με την αλλεργία μου,αγαπάω πολύ αυτή την εποχή,είναι η περίοδος που όλα ξαναγεννιούνται! 
Ελπίζω να σας έβαλα λίγο στο κλίμα,άλλωστε σε λίγο καιρό Πάσχα έρχεται οπότε θα το καταλάβουμε όλοι καλύτερα.
Το φαγητό που θα σας σερβίρω σήμερα είναι κανελόνια,θέλει λίγο το χρόνο του για να γίνει αλλά πιστέψτε είναι πεντανόστιμο!!



Υλικά:
800 γρ. κιμά μοσχάρι-χοιρινό
1 πακέτο κανελόνια που δεν χρειάζονται προ βράσιμο
2 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μερίδα σπιτικό ζωμό χωρίς συντηρητικά(προαιρετικά) για extra νοστιμιά
αλάτι πιπέρι
2 κ.σ. πελτέ
1/2 κούπα τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
1 ασπράδι
1 κούπα ζεστό νερό ή κρασί

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο,μαραίνουμε το κρεμμύδι και το κιμά.Ρίχνουμε τα λαχανικά,το ζωμό,την μια κουταλιά πελτέ,αλάτι,πιπέρι μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να ενωθούν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  

Όταν αποσύρουμε την φωτιά βάζουμε τον μαϊντανό και αφήνουμε στην άκρη την γέμιση να κρυώσει λίγο.Αφού έχει κρυώσει προσθέτουμε το ασπράδι,το τυρί και ανακατεύουμε καλά.Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ,μέσα σε 1 κούπα νερό διαλύουμε την δεύτερη κουταλιά πελτέ και περιχύνουμε από πάνω από τα μακαρόνια,πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο.Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-40 λεπτά.



Tips: Αν θέλουμε να φτιάξουμε νηστίσιμα τα κανελόνια μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κιμά με χταπόδι ή καλαμαράκι,προσθέσουμε μελιτζάνα και άνηθο,αφαιρούμε το ασπράδι με το τυρί και προσθέτουμε μια κουταλιά κοφτή κόρν φλάουερ για να δέσουν όλα τα υλικά.Γίνετε πολύ νόστιμο και μυρωδάτο πιάτο.

Να περνάτε καλά φίλοι μου!!!
Πολλά φιλιά!!!
Ειρήνη


Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Panna cotta !!!!!

Καλησπέρα φίλοι μου!!!!!
Τι μου κάνετε? 
Μέρες περίεργες αυτές,λίγο στενάχωρες που μας βάζουν όλους μας σε σκέψεις.Η διάθεση μου δεν είναι και στα καλύτερα της αλλά έλα μου που δεν μπορώ να κάνω αλλιώς,οι υποχρεώσεις τρέχουν και εγώ πρέπει να τις προλάβω.
Για να σας γλυκάνω λιγάκι σας έχω φτιάξει σήμερα  panna cotta,ελπίζω να σας αρέσει,η panna cotta είναι Ιταλικής προέλευσης γλυκό,εύκολο,γρήγορο και πεντανόστιμο!



Τα υλικά είναι τα εξής:

500 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
3 φύλλα ζελατίνας

κομπόστα από βερίκοκα και βύσσινα (πολτοποιημένα)

Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος,την ζάχαρη και την βανίλια και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη,δεν πρέπει να βράσει η κρέμα,μόλις ζεσταθεί το μείγμα μας ρίχνουμε και τα φύλλα ζελατίνας και αποσύρουμε από την φωτιά.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η κρέμα και έπειτα την βάζουμε σε ατομικά ή σε ένα μεγάλο μπολ και τα τοποθετούμε στο ψυγείο,αφήνουμε για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
Εμένα μου αρέσει να παίρνω κομπόστα βερίκοκο και βύσσινο τα οποία πολτοποιώ και τα βάζω από πάνω,εσείς μπορείτε να ετοιμάσετε μια σάλτσα από φρούτα ή καραμέλα ή ακόμα και σοκολάτα την οποία μπορείτε να περιχύνετε πάνω από το γλυκό.



Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν!!!
Να περνάτε καλά!!!
Πολλά φιλιά σε όλους!!!!!
Ειρήνη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...