Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Βραβείο!!!!

Η φίλη Μαρία μου χάρισε αυτό το βραβείο....


Είναι το πρώτο για το 2011,Μαρία μου σ'ευχαριστώ πολύ-πολύ.Περάστε από το μπλοκόσπιτό της και δείτε τι όμορφες και ιδιαίτερες που είναι οι κατασκευές της.Ότι φτιάχνει βάζει όλο το ταλέντο,το μεράκι και την αγάπη της,είναι όλα ένα και ένα.
Εγώ με την σειρά μου θα το προσφέρω σε όλους τους αναγνώστες μου με όλη μου την αγάπη!!! 

Πολλά φιλιά σε όλους!!!
Ειρήνη

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Εύκολη και θρεπτική σαλάτα !!!

Καλησπέρα φίλοι μου!!!!!
Η σαλάτα που θα σας δείξω είναι ένα πολύ εύκολο πιάτο που δεν χρειάζεται πολύ κόπο και προετοιμασία,είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.Καμιά φορά όταν θα βράσω κοτόπουλο,μου μένει πάντα το στήθος που δεν το τρώει κανένας.Σκέφτηκα λοιπόν να το αξιοποιήσω και να το φτιάξω έτσι ώστε να φαίνεται ελκυστικό στα μάτια των αγαπημένων μου.

Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο
3-4 φύλλα μαρούλι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί 
1 πιπεριά κίτρινη
1 αγγουράκι
1 καρότο
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 ασπράδια αβγών
1 κ.γ.γιαούρτι 
1 κ.γ. μαγιονέζα light
λίγο ελαιόλαδο
1 κ.σ. οξύμελι
αλάτι πιπέρι



Ψιλοκόβω σε κύβους το κοτόπουλο και το περνάω για λίγο από ένα αντικολλητικό τηγάνι να πάρει λίγο χρώμα.Το αφήνω στην άκρη και ψιλοκόβω τα λαχανικά και τα αβγά μου σε κυβάκια.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά μου και τα ανακατεύω καλά,σερβίρω αμέσως.Αν είστε από τους τυχερούς μπορείτε να συνοδέψτε την σαλάτα με μια φέτα πολύσπορο ψωμί φρυγανισμένο.



Για τους εργαζόμενους είναι ότι πρέπει αυτό το φαγητό,φτιάξτε από την προηγούμενη το κοτόπουλο και βράστε τα αβγά,βάλτε τα σε ένα μπολ στο ψυγείο.Την επομένη μπορείτε απλά να ψιλοκόψτε τα λαχανικά σας και είστε έτοιμοι.

Καλή επιτυχία!!!!

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Γουρουνάκι στο φούρνο!!!!

Καλή χρονιά φίλοι μου με υγεία και χαρά!!!Φαντάζομαι όλοι να έχετε περάσει τέλεια! Αυτές οι μέρες ήταν πολύ κουραστικές αλλά με την καλή έννοια η κούραση.Όπως όλοι,έτσι και εγώ έτρεχα την τελευταία στιγμή σαν την τρελή στο σούπερ μάρκετ με μια τεράστια λίστα για ψώνια,ευτυχώς δεν συνάντηση πολύ κίνηση και τα κατάφερα να τελείωσα εγκαίρως.Η κουζίνα μου γέμισε όλη με κατσαρόλες τηγάνια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε πάνω στους πάγκους.Αυτό όμως είναι και η μαγεία φίλοι μου,να μπορείς να δημιουργήσεις πάνω σε ένα καμβά, ε...δεν γίνετε και να μην λερώσεις λίγο.....όσο πατάει η γάτα σε μέγεθος ελέφαντα..χαχαχαχαχαχα. Την πρωτοχρονιά λοιπόν εμείς παραδοσιακά τρώμε γουρουνόπουλο,έθιμο βέβαια που υπάρχει σε πολλά μέρη της Ελλάδας,το έφτιαξα και σας το παρουσιάζω!

Υλικά:
1 γουρουνόπουλο κομμένο στην μέση κατά μήκος Στο χασάπη μου είπα να μου το κόψει κάθε μισό στην μέση και να μου βγάλει τα παιδάκια,τα οποία θα χρησιμοποιήσω για άλλη φορά!!
4 μήλα σκληρά Στάρκιν περασμένα στο μπλέντερ να γίνουν κρέμα 
θυμάρι,αλάτι πιπέρι
1/2 κούπα κρασί
Για την μαρινάτα μου:
 χυμό από 3 πορτοκάλια
 χυμό από ένα λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα1
 κ.σ. μέλι
1/2 κούπα ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
1κ.γ. οξύμελι(ξύδι βαλσάμικο με μέλι,υπάρχει στο σούπερ μάρκετ)
λίγο ψιλοκομμένο άνηθο


Ξυρίζουμε καλά και πλένουμε επίσης καλά το γουρουνάκι μας,να είστε σχολαστικοί στο πλύσιμο ειδικά στο κεφαλάκι.



Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε για λίγο να ενωθούν.


Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το μείγμα και βάζουμε το γουρουνόπουλο μέσα.Το αφήνουμε για λίγα λεπτά να πάει παντού η μαρινάτα.


Τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί το γουρουνάκι μας μαζί με όλη την μαρινάτα.Ρίχνουμε το κρασί και περιχύνουμε με το μήλο το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και κόβουμε κομμάτια μικρά μαργαρίνης και τα τοποθετούμε πάνω στο κρέας.Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 3 ώρες.Κατά την διάρκεια του ψησίματος παίρνουμε με ένα πινέλο ζωμό και αλείφουμε το κρέας μας.Για συνοδευτικό έφτιαξα μια σαλάτα με διάφορα λαχανικά και στόλισα το πιάτο μου,έριξα και λίγη από την γλυκιά σάλτσα του κρέατος και Voilà.....


Ελπίζω φίλοι μου να σας άρεσε η συνταγή και όσοι δεν την έχουν δοκιμάσει να το τολμήσουν,γίνετε πολύ νόστιμο και ζουμερό!
Καλή επιτυχία!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...