Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Καλησπέρα φίλοι μου!!!!!
Είμαστε στις αρχές του Σεπτέμβρη και σε λίγες μέρες θα αρχίσει η καινούρια σχολική χρονιά.Πέρασε το καλοκαιράκι και σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να βρίσκουμε και πάλι τους ρυθμούς μας.
Την Παρασκευή πήγα στο μανάβη μου να πάρω τα φρούτα και τα λαχανικά της βδομάδας,βρήκα φρέσκα κολοκυθάκια με τους ανθούς ακόμα επάνω τους και δεν αντιστάθηκα,αυτό το όμορφο κιτρινωπό λουλούδι γίνεται ένας πεντανόστιμος μεζές.Επέλεξα να τα φτιάξω γεμιστά,μου αρέσουν πάρα πολύ μαγειρεμένα με αυτό τον τρόπο μπορώ να καθίσω να φάω όλη την κατσαρόλα....χαχαχαχαχα.



Τα υλικά είναι απλά:
15 κολοκυθοανθοί
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
3 κολοκυθάκια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
2-3 μέτρια κρεμμύδια
1 πατάτα τριμμένη
μπόλικο μαϊντανό και δυόσμο
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά τραχανά (προαιρετικά)
3 κούπες  σπιτικό ζωμό από κοτόπουλο ζεστό ή νερό ζεστό
αλάτι πιπέρι
χυμό από 1 1/2 λεμόνι

Όταν θα φέρουμε τα κολοκυθολούλουδα στο σπίτι υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν μαραθεί λίγο,μην ανησυχείτε βάλτε τα για λίγο μέσα σε μπόλικο κρύο νερό,αυτά θα πάρουν δροσιά και θα ανοίξουν!!


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το ζωμό.


  Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες όπου σας δείχνω τον τρόπο να καθαρίσετε τα κολοκυθολούλουδα από μέσα,να τα γεμίσετε και να τα κλείσετε..


Ο εσωτερικός μίσχος που φαίνεται στην φωτογραφία θα πρέπει να αφαιρεθεί με προσοχή για να μην σπάσει το λουλούδι μας..






Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε στο κάτω μέρος της μερικά κολοκύθια κομμένα στην μέση,αυτό θα βοηθήσει να μην έρθουν τα λουλούδια μας σε επαφή με το κάτω μέρος της κατσαρόλας και μας κολλήσουν,βάζουμε το ένα λουλουδάκι πλάι στο άλλο λίγο στριμωχτά... 

Αφού τελειώσουμε το γέμισμα,βάζουμε ένα πιατάκι πάνω στους κολοκυθοανθούς και ρίχνουμε το ζωμό που θα πρέπει να σκεπάσει μέχρι επάνω από το πιάτο τους ανθούς...

Αφήνουμε να σιγοβράζει το φαγητό μας για περίπου 30' και λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα μας να πάει παντού.

Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι.....




Εναλλακτική λύση: Μπορείτε τα κολοκυθολούλουδα να τα κάνετε αυγολέμονο αν σας αρέσει ή να φτιάξετε κουρκούτι να τα βουτήξετε και να τα τηγανίσετε.Στην περίπτωση που θα τα τηγανίσετε θα πρέπει να ψήσετε την γέμιση και μετά να γεμίσετε τα άνθη.



Ελπίζω να σας άρεσε το φαγητό μου,καλή όρεξη σε όλους!!!!
Πολλά φιλιά!!!!
Ειρήνη

6 σχόλια:

  1. EIΡΗΝΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΡΛΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ !! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ! ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ιδέα να τα φτιάξεις όπως τα γεμιστά! Φαίνονται πολύ λαχταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. °º♥
    °º✿
    º° ✿♥ Olá, amiga!

    Passei para uma visitinha.
    Onde eu moro não temos o hábito de comer flores de abóbora... mas o prato está tão colorido, tão bonito, parece tão apetitoso!...

    Beijinhos.
    Brasil°º♥
    °º✿
    º° ✿♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπημένο φαγητό,από τα λίγα που πεθυμώ στην Παγόχωρα, καθώς δεν βρίσκω ανθούς...
    Να ΄σαι καλά, Ειρήνη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε σε ζωντανό πρόγραμμα τέτοια ακρίβια πληροφοριών,ήσουν πολύ κατατοπιστική!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ciao Bella..:-))
    Favolosa questa ricettina,complimenti!!!
    Un bacio

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...