Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Κανελόνια!!!

Καλημέρα φίλοι μου!!!
Τι μου κάνετε? Μύρισε Άνοιξη,επιτέλους ο καιρός έχει ζεστάνει λίγο και οι προετοιμασίες για το Πάσχα σιγά-σιγά ξεκινάνε.Στο μπαλκόνι μου η Αμυγδαλιά έχει ανθήσει και η λεμονιά μου είναι γεμάτη από μπουμπούκια που μοσχομυρίζουν.Όμορφη που είναι η φύση,γεμάτη χρώματα και αρώματα,γεμάτη ζωή.Νιώθω πολύ όμορφα την Άνοιξη,παρόλο που με ταλαιπωρεί με την αλλεργία μου,αγαπάω πολύ αυτή την εποχή,είναι η περίοδος που όλα ξαναγεννιούνται! 
Ελπίζω να σας έβαλα λίγο στο κλίμα,άλλωστε σε λίγο καιρό Πάσχα έρχεται οπότε θα το καταλάβουμε όλοι καλύτερα.
Το φαγητό που θα σας σερβίρω σήμερα είναι κανελόνια,θέλει λίγο το χρόνο του για να γίνει αλλά πιστέψτε είναι πεντανόστιμο!!



Υλικά:
800 γρ. κιμά μοσχάρι-χοιρινό
1 πακέτο κανελόνια που δεν χρειάζονται προ βράσιμο
2 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μερίδα σπιτικό ζωμό χωρίς συντηρητικά(προαιρετικά) για extra νοστιμιά
αλάτι πιπέρι
2 κ.σ. πελτέ
1/2 κούπα τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
1 ασπράδι
1 κούπα ζεστό νερό ή κρασί

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο,μαραίνουμε το κρεμμύδι και το κιμά.Ρίχνουμε τα λαχανικά,το ζωμό,την μια κουταλιά πελτέ,αλάτι,πιπέρι μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να ενωθούν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  

Όταν αποσύρουμε την φωτιά βάζουμε τον μαϊντανό και αφήνουμε στην άκρη την γέμιση να κρυώσει λίγο.Αφού έχει κρυώσει προσθέτουμε το ασπράδι,το τυρί και ανακατεύουμε καλά.Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ,μέσα σε 1 κούπα νερό διαλύουμε την δεύτερη κουταλιά πελτέ και περιχύνουμε από πάνω από τα μακαρόνια,πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο.Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-40 λεπτά.



Tips: Αν θέλουμε να φτιάξουμε νηστίσιμα τα κανελόνια μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κιμά με χταπόδι ή καλαμαράκι,προσθέσουμε μελιτζάνα και άνηθο,αφαιρούμε το ασπράδι με το τυρί και προσθέτουμε μια κουταλιά κοφτή κόρν φλάουερ για να δέσουν όλα τα υλικά.Γίνετε πολύ νόστιμο και μυρωδάτο πιάτο.

Να περνάτε καλά φίλοι μου!!!
Πολλά φιλιά!!!
Ειρήνη


9 σχόλια:

  1. Με ότι και να τα γεμισεις τα κανελόνια, είναι πάντα ένα υπέροχο φαγάκι!
    Να έχεις μιαν όμορφη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπημενο φαγητο,τα κανω και με κοτοπουλο,μα και με σπανακι και μανιταρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημενο φαγητο τα κανελονια... ειναι λιγο παιδεμα αλλα αξιζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα αγαπημένα όλης της οικογένειας τα φτιάχνω λίγο διαφορετικά αλλά θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή μ'αρέσει που έβαλες λαχανικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωραια η συνταγη σου και η παρουσιαση!δεν τα φτιαχνω συχνα αλλα τωρα μου τα θυμισες και θα τα βαλω στο προγραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προτιμώ αυτή την εκδοχή εγώ..χιχι
    Αγαπημένο φαγητό και το δικό σου φαίνεται τέλειο
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ciao Bellezza..come stai??:-))
    Questa tua ricetta fa venire un'acquolina pazzesca,complimenti!!!!;-)
    Un bacione*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπημένη μου φίλη Ειρήνη (λάθος πρόλογος , πρέπει να γίνω πιο αυστηρή)..........
    Ρε Ειρήνη...κόψε...τι λιχουδιές είναι αυτές???? θέλω να κάνω δίαιτα κ δεν μ΄αφήνεις!!!! HELP!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ βρε Ειρήνη μας άνοιξες πάλι την όρεξη! και αυτές οι φωτογραφίες φαίνονται τόσο νόστιμες! Η αλήθεια είναι πως λατρεύω τα κανελόνια αλλά δεν έχω δοκιμάσει να τα φτιάξω να η ευκαιρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...