καλομαγειρεματα 2

καλομαγειρεματα 2

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Γιουβαρλάκια!!!

Καλησπέρα φίλοι μου!! Έπιασε πολύ κρύο και δεν είναι να βγαίνεις έξω,ελπίζω για όσους δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς γιατί είναι εργαζόμενοι ή πρέπει να κάνουν κάποιες υποχρεωτικές δουλειές να ντυθούν καλά,ξέρετε...γαντάκια,κασκόλ,σκούφο,κτλ.....γιατί θα ξεπαγιάσουν έξω...μπρρρρρ.....Άσε που κυκλοφορούν οι ιώσεις και μας έχουν τσακίσει απίστευτα τον οργανισμό μας..σκέφτηκα λοιπόν να σας ετοιμάσω γιουβαρλάκια για να ζεσταθείτε και να πάρετε δυνάμεις!



Υλικά: 
500γρ κιμά
1 1/2 λίτρα νερό ή 1 λίτρο νερό 1/2 ζωμό κοτόπουλο
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ ρύζι
ένα ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 αβγό
1 ασπράδι
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι πιπέρι


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 1/2 λίτρο νερό και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά εκτός το κρεμμύδι και το μισό σέλινο.Ζωμό κοτόπουλου δεν είχα και έτσι έβαλα 2 μικρά κομμάτια από κοτόπουλο που μου έφερε η μαμά μου από το χωριό,βάζουμε αλάτι και πιπέρι..


Αφήνουμε να βράσει η σούπα και όταν βράσει έχουμε ανακατέψει τον κιμά με το κρεμμύδι,το ρύζι και το υπόλοιπο σέλινο.,αλατοπιπερώνουμε,πλάθουμε σε μπαλάκια και τα ρίχνουμε στη σούπα που βράζει.Ψήνουμε τη σούπα σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30'-40' λεπτά,κατεβάζουμε από τη φωτιά και έχουμε ετοιμάσει το αυγολέμονο.Κάνουμε την προεργασία για να έρθει το αβγολέμονο σε θερμοκρασία ίδια με της σούπας και έπειτα το ρίχνουμε μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά!!
Σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι.....



Ελπίζω να σας ζέστανα λιγάκι και να σας άνοιξα την όρεξη!
Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν!!
Πολλά φιλιά!!!
Ειρήνη

8 σχόλια:

  1. μμμμμ...μύρισε το γραφείο!!! και έχω μια πείνα!!!!
    καλώς επέστρεψες Ειρηνάκι...σε χάσαμε και από το φορουμ και από τα μπλόγκ!!
    εύχομαι να είστε καλά και το Μαράκι σου το ίδιο!!!
    πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελενομαι για γιουβαρλάκια και μαλιστα ετσι με μπολικα λαχανικα! Πρωτη φορα εφαγα στην κλινικη που γέννησα και απο τοτε τα φτιαχνω κι εγω ετσι.
    Ειρηνη μου στειλε ενα πιατακι κι εδω πανω! Το δε μπλοκακι σου με τις πασχαλιες ειναι...σουπερ! Μου μυρισαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτά τα γιουβαρλάκια μου αρέσουν,με τα λαχανικά.τα δικά σου φαίνονται νοστιμότατα,χυλωμένα όσο πρέπει.να είσαι καλά,φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλο μεσημερι και καλως σε βρηκα..μολις εγινα μελος στο μπλογκ σου..για γιουβαρλακια πεθαινω..ομως ποτε μου δεν τα εχω μαγειρεψει με αυτον τον τροπο ουτε εχει τυχει να τα φαω καπου αλλου..παντως φαινοντε νοστιμοτατα..αν θελεις ριξε μια ματια στο δικο μου μπλογκ να δεις την δικη μου συνταγη και πες μου..και παλι καλως σε βρηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οτι πρέπει για τις κρύες μέρες.
    Πολύ νόστιμο και χορταστικό φαγάκι.
    Μου αρέσει που βάζεις λαχανικά.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κατάλληλο φαγητό στην κατάλληλη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολυ ωραια τα εκανες.Εχω δει πολλες παραλλαγες σε αυτο το φαγακι. Μου αρεσει πολυ η συνταγη σου θα την δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειρήνη μου ωραία η πρόταση σου και έχεις δίκιο για το κρύο παρακράτησε και δεν είμαστε συνηθισμένοι!
    Καλό Σαββατοκύριακο και θέλουμε να σε βλέπουμε συχνότερα μας λείπεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...