Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Γουρουνάκι στο φούρνο!!!!

Καλή χρονιά φίλοι μου με υγεία και χαρά!!!Φαντάζομαι όλοι να έχετε περάσει τέλεια! Αυτές οι μέρες ήταν πολύ κουραστικές αλλά με την καλή έννοια η κούραση.Όπως όλοι,έτσι και εγώ έτρεχα την τελευταία στιγμή σαν την τρελή στο σούπερ μάρκετ με μια τεράστια λίστα για ψώνια,ευτυχώς δεν συνάντηση πολύ κίνηση και τα κατάφερα να τελείωσα εγκαίρως.Η κουζίνα μου γέμισε όλη με κατσαρόλες τηγάνια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε πάνω στους πάγκους.Αυτό όμως είναι και η μαγεία φίλοι μου,να μπορείς να δημιουργήσεις πάνω σε ένα καμβά, ε...δεν γίνετε και να μην λερώσεις λίγο.....όσο πατάει η γάτα σε μέγεθος ελέφαντα..χαχαχαχαχαχα. Την πρωτοχρονιά λοιπόν εμείς παραδοσιακά τρώμε γουρουνόπουλο,έθιμο βέβαια που υπάρχει σε πολλά μέρη της Ελλάδας,το έφτιαξα και σας το παρουσιάζω!

Υλικά:
1 γουρουνόπουλο κομμένο στην μέση κατά μήκος Στο χασάπη μου είπα να μου το κόψει κάθε μισό στην μέση και να μου βγάλει τα παιδάκια,τα οποία θα χρησιμοποιήσω για άλλη φορά!!
4 μήλα σκληρά Στάρκιν περασμένα στο μπλέντερ να γίνουν κρέμα 
θυμάρι,αλάτι πιπέρι
1/2 κούπα κρασί
Για την μαρινάτα μου:
 χυμό από 3 πορτοκάλια
 χυμό από ένα λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα1
 κ.σ. μέλι
1/2 κούπα ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
1κ.γ. οξύμελι(ξύδι βαλσάμικο με μέλι,υπάρχει στο σούπερ μάρκετ)
λίγο ψιλοκομμένο άνηθο


Ξυρίζουμε καλά και πλένουμε επίσης καλά το γουρουνάκι μας,να είστε σχολαστικοί στο πλύσιμο ειδικά στο κεφαλάκι.



Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε για λίγο να ενωθούν.


Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το μείγμα και βάζουμε το γουρουνόπουλο μέσα.Το αφήνουμε για λίγα λεπτά να πάει παντού η μαρινάτα.


Τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί το γουρουνάκι μας μαζί με όλη την μαρινάτα.Ρίχνουμε το κρασί και περιχύνουμε με το μήλο το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και κόβουμε κομμάτια μικρά μαργαρίνης και τα τοποθετούμε πάνω στο κρέας.Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 3 ώρες.Κατά την διάρκεια του ψησίματος παίρνουμε με ένα πινέλο ζωμό και αλείφουμε το κρέας μας.Για συνοδευτικό έφτιαξα μια σαλάτα με διάφορα λαχανικά και στόλισα το πιάτο μου,έριξα και λίγη από την γλυκιά σάλτσα του κρέατος και Voilà.....


Ελπίζω φίλοι μου να σας άρεσε η συνταγή και όσοι δεν την έχουν δοκιμάσει να το τολμήσουν,γίνετε πολύ νόστιμο και ζουμερό!
Καλή επιτυχία!!!!

10 σχόλια:

  1. πολυ λαχταριστο!εμεις τρωμε χοιρινο τα χριστουγεννα...για την πρωτοχρονια το εθιμο είναι κοκκορας κοκκινιστος με μακαρονια ή με πιλάφι...καλη χρονια με ο,τι αγαπας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μαρινάτα πρέπει να είναι τέλεια με το γουρουνόπουλο θα τη δοκιμάσω αυτή την εκδοχή στη πρώτη μου ευκαιρία!
    Πρέπει να σου πω ακόμα ότι όλα τα παράξενα σε μένα συμβαίνουν, στο μπλογκ μου βλέπω την εικόνα από τα καλομαγειρέματα στο my special place άλλο πάλι και τούτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαχταριστο που φαινεται!
    Γεια στα χερια σου!

    Καλη Χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Wow!!!
    Εξαιρετικό πιάτο και το στόλισες τόσο όμορφα!!!
    Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφο! Λαχταριστό! Μπράβο και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίο ξεκίνημα για την καινούργια χρονιά.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά, εδώ και μέρες δεν έχω υπολογιστή κι έμεινα πίσω!

    όσο για το γουρουνόπουλο μου τρέχουν τα σάλια μες τα ξημερώματα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίο το φαγητό σου Ειρήνη!!!Μόνο που το βλέπω στην φωτογραφία,το λαχτάρησα!!!Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mmmmm,che bontà questo arrostino,complimenti cara sei sempre bravissima!!! ;-)
    Un abbraccio forte a presto:-**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλομαγειρεμένο φαίνεται, Και του χρόνου Ειρήνη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...