Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Καλή Πρωτομαγιά!!!


Χρόνια Πολλά και καλή Πρωτομαγιά σε όλους!!!!

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Ζουμερά μπιφτέκια !!!


Αγαπημένο φαγητό πολλών και δικό μου φυσικά,αυτά τα μπιφτέκια ειδικά είναι πολύ ζουμερά γιατί έχουν λαχανικά τριμμένα μέσα.Πολύ εύκολος τρόπος παρασκευής και ψήνονται πολύ γρήγορα,φτιάξτε τα και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσουν.
Καλή επιτυχία!!!

Υλικά που θα χρειαστείτε:  

800γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 μικρά καρότα τριμμένα
2 μέτρια κολοκύθια τριμμένα
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι τριμμένο
ψωμάκι μπαγιάτικο κατά βούληση εγώ εδώ έβαλα 
1 1/2 χοντρές φέτες από ένα καρβελάκι
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο οξύμελο
1/ κούπα άνηθο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας νερό
 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη ή θρύμπα


Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί...

Ζυμώνουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και να δέσουν τα αρώματα,αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο....


Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε ελάχιστο λαδάκι,πλάθουμε τα μπιφτέκια σε ότι σχήμα μας αρέσει αρκεί να μην είναι πολύ χοντρά...
Μυστικό:Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε τα μπιφτέκια στην κατάψυξη για να τα ψήσουμε σε μια γιορτή ή σε μια μέρα που δεν θα έχουμε πολύ χρόνο να ετοιμάσουμε το μεσημεριανό φαγητό.Δεν θέλουν ξεπάγωμα,βάλτε τα κατευθείαν στο φούρνο και ανάψτε τον στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν όχι παραπάνω από 45 λεπτά γιατί θα στεγνώσουν.


Εναλλακτική λύση: Το ίδιο μείγμα χρησιμοποιήστε το και φτιάξτε κεφτεδάκια,μην τα τηγανίσετε βάλτε τα όπως περιγράφω με τα μπιφτέκια μέσα στο ταψί και ψήστε τα για 20 λεπτά στο φούρνο.Έχετε έτοιμη σάλτσα ντομάτας και μόλις ψηθούν τα κεφτεδάκια ρίξτε τα μέσα στην σάλτσα.Επίσης κόψτε σε κομμάτια τα μπιφτέκια και φτιάξτε τα με πίτα σουβλάκι,ντοματούλα και φρέσκο τηγανισμένες πατάτες για τα παιδιά,θα ξετρελαθούν.
 

Καλή σας όρεξη!!!







Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Να ζήσεις Μαρία και χρόνια πολλά μεγάλη να γίνεις..........


Πέρασαν 15 χρόνια από την μέρα που την κράτησα για πρώτη φορά στην αγκαλιά μου.Σαν χθες το θυμάμαι,βιαστική όπως είναι ακόμα και τώρα ήρθε στον κόσμο νωρίτερα από ότι την περιμέναμε.Δεσποινιδούλα σήμερα την έβλεπα και την καμάρωνα,έσβησε την ροζ τούρτα της παρέα με την οικογένεια της και με την καλύτερη της φίλη την Κωνσταντίνα να την βλέπει μέσα από την καμερούλα του skype,βλέπετε είναι μακριά η μια από την άλλη.
Σου εύχομαι κοριτσάκι μου να έχεις υγεία πάνω από όλα,να χαμογελάς και να είσαι ευτυχισμένη με ότι και να επιλέξεις να κάνεις στην ζωή σου.Ο μπαμπάς και εγώ θα είμαστε πάντα εδώ δίπλα σου να σ'αγαπάμε,να σε στηρίζουμε και να σε καμαρώνουμε.Σε φιλώ γλυκά....Η μανούλα σου.

Φέτος είχα αποφασίσει να βάλω την Μαρία να φτιάξει μόνη της την τούρτα,η ίδια είχε επιλέξει να φτιάξει την έτοιμη τούρτα της Γιώτης,cookies and cream,αλλά είναι η εποχή που έχει πολύ διάβασμα και τελικά δεν τα κατάφερε να την φτιάξει και την έφτιαξα εγώ.
Η τούρτα αυτή είναι πανεύκολη στην κατασκευή της.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
1 κουτί έτοιμη τούρτα της Γιώτης cookies and cream που περιέχει...
1 σακουλάκι τριμμένο μπισκότο
1 σακουλάκι κράμα βανίλια
2 σακουλάκια γλάσο σοκολάτας
1 σακουλάκι με ολόκληρα μπισκότα
ένα ταψάκι για την τούρτα

θα χρειαστείτε επιπλέον....
1 σακουλάκι κρέμα Γιώτης στιγμής με άρωμα φράουλα ή όποια άλλη γευση προτιμάτε
1 φακελάκι Γιώτης σαντιγί ή 250 γρ. κρέμα γάλακτος
800γρ. Γάλα
100 γρ.μαργαρίνη
πολύχρωμα καραμελάκια για το στόλισμα


Φτιάχνουμε την Τούρτα όπως ακριβώς περιγράφει στο κουτί με τις οδηγίες...Λιώνουμε 100 γρ. μαργαρίνη..

Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο μπισκότο με τη μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε....


Στρώνουμε το μείγμα στο ταψάκι που διαθέτη το κουτί και ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας από πάνω.


Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα με 500γρ.γάλα να σφίξει και μετά ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα....


Στρώνουμε την κρέμα με τα μπισκότα πάνω στο μείγμα του ταψιού...



Χτυπάμε 100γρ. γάλα με την κρέμα στιγμής φράουλα και την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα με το μπισκότο....


Χτυπάμε πάλι 200γρ. γάλα και ρίχνουμε το φακελάκι με την σαντιγί,αφήνουμε να χτυπηθούν μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.Αν έχετε κρέμα γάλακτος χτυπάτε την κρέμα με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.


Εναλλακτική λύση: Το ίδιο μείγμα μπορούμε να το φτιάξουμε σε ποτήρια κολονάτα ατομική μερίδα και να τα στολίσουμε όπως μας αρέσει.Αν δεν σας αρέσει σαντιγί μπορείτε να βάλετε μους όποια γεύση σας αρέσει,μπορείτε να στολίσετε με φρέσκα φρούτα ή ακόμα και με φρέσκα λουλούδια
Καλή επιτυχία σε όλους.
Πολλά πολλά φιλιά από εμένα και την Μαρία!!!









Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Μοσχαράκι με λαχανικά και πουρέ



Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό μοσχάρι γάλακτος (σπάλα)
2-3 καρότα σε ροδέλες
3 κολοκυθάκια σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα σε κύβάκια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη κανέλα σε σκόνη 
αλάτι πιπέρι
1 δαφνόφυλλο
1 κούπα ζεστό νερό

Τα υλικά του πουρέ:
1 κιλό πατάτες
4 κόκκους μπαχάρι
150 γρ. γάλα
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
λίγο μοσχοκάριδο τριμμένο
αλάτι



Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμυδάκι να μαραθεί σε δυνατή φωτιά.Ρίχνουμε το μοσχαράκι να ψηθεί και να αλλάξει χρώμα.Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο,την κανέλα,λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο και το νερό.Προσοχή δεν το αλατίζουμε! Χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να ψηθεί για 30 λεπτά.


Προσθέτουμε τα καρότα,τα κολοκυθάκια και την μελιτζάνα και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί για άλλα 45 λεπτά.

Όταν θα ψηθεί κλείνουμε το μάτι της κουζίνας,ρίχνουμε τον μαϊντανό και το αλάτι,αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα με κλειστό το καπάκι για να μαραθεί με την ζέστη ο μαϊντανός και να πιάσει το αλάτι.

Για τον πουρέ: 
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό με το μπαχάρι να βράσουν 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.


Σε ένα μπολ βάζουμε τις βρασμένες πατάτες καλά στραγγισμένες.Τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο,προσθέτουμε την μαργαρίνη,το γάλα και το μοσχοκάρυδο.Ανακατεύουμε καλά,αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.


Θα ήθελα εδώ να σας πω ότι σ' αυτό το φαγητό έχω παραλήψεις την μελιτζάνα για λόγους αλλεργίας.

Εναλλακτική λύση: Μπορείτε να το φτιάξετε και σαν φαγητό μπουφέ βάζοντας το σε πυρέξ,Προσέξτε μόνο να μην έχει πολλά ζουμιά όταν τελειώσει το ψήσιμο,βάλτε κάτω το κρέας και πάνω τον πουρέ.Κρατήστε λίγο από τον πουρέ και φτιάξτε με το κορνέ ροζέτες,πασπαλίστε με μια ωραία κεφαλογραβιέρα και ψήστε το στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει λίγο ο πουρές.
Επίσης το κρέας αυτό γίνεται γέμιση σε πίτα,προσθέστε 2 ειδών τυριά από 100γρ.το κάθε ένα και 1 αυγό,μόλις κρυώσει αρκετά η γέμιση ,στρώνεται ένα φύλλο κάτω βάζετε την γέμιση και στρώνεται το άλλο από πάνω.

Εύχομαι σε όσους το προσπαθήσουν καλή επιτυχία!!
Θα χαρώ πολύ να μάθω αν σας άρεσε αυτή μου η συνταγή,κάθε σχόλιο ή παρατήρηση δεκτή.
Πολλά φιλιά σε όλους!!




Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Γεμιστές πολύχρωμες πιπεριές...

Αγαπημένοι μου φίλοι,
Ξεκινάω με μια πολύχρωμη συνταγή που προσωπικά αγαπάω πολύ.Πριν ξεκινήσω να σας τονίσω κάτι πρώτα,είμαι αλλεργική σε πολλά είδη τροφών εδώ και μια 7ετία περίπου.Δυστυχώς δεν μπορώ να τρώω καθόλου τροφές όπως φρέσκια ντομάτα,μελιτζάνα.Το λέω γιατί θα δείτε πολλές φορές να απουσιάζουν, μην παραξενευτείτε εσείς θα βάζετε κανονικά την ντομάτα σας,αν και θα σας το λέω στην συνταγή σαν εναλλακτική λύση.Ξεκινάμε λοιπόν???

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
4 μεγάλες πορτοκαλί πιπεριές 
4 μεγάλες κίτρινες πιπεριές 
4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
(εννοείται ότι αν δεν βρείτε μεγάλες βάζετε μικρές)
4 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
600γρ.κιμά μοσχαρίσιο
2  1/2 κούπες ρύζι basmati
3  1/2 κούπες νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή  2 πράσα ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ ή 1 κούπα φρέσκια τριμμένη ντομάτα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά οξύμελο(είναι βαλσάμικο ξύδι με μέλι,υπάρχει στα σούπερ μάρκετ)
μαϊντανό και άνηθο κατά βούληση
αλάτι ,πιπέρι

Πλένουμε και ανοίγουμε τις πιπεριές από το πάνω μέρος όπως φαίνεται στην εικόνα και τις βάζουμε στο ταψί την μια δίπλα στην άλλη.Αν δεν σας κάθονται όρθιες κόψτε ελάχιστα την κάτω μυτούλα,με προσοχή όμως να μην τρυπήσουν.Τις αλατοπιπερώνουμε,αν μας αρέσει πασπαλίζουμε και με λίγη ρίγανη ή θρύμπα.Βάζουμε ενδιάμεσα στις πιπεριές πατάτες ή στο πλάι για να γεμίσουμε το ταψί μας και να είναι πιο σταθερές οι πιπεριές.

Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,ρίχνετε το κρεμμυδάκι,μην το τσιγαρίσετε απλά να μαραθεί.Βάζετε και τον κιμά,αφήστε τον να πάρει ένα άσπρο χρώμα,όπως στην παρακάτω εικόνα.

Ρίχνεται το ρύζι καλά πλυμένο και ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.Ρίχνουμε το νερό,κατά προτίμηση ζεστό για να μην σταματήσει ο βρασμός του φαγητού.Ανακατεύουμε για λίγο πάλι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.Κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά να φουσκώσει λίγο το ρύζι με σκεπασμένη το τηγάνι.Ρίχνουμε τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε τις πιπεριές μέχρι επάνω όχι όμως να ξεχειλίζει η γέμιση,δεν θα φουσκώσει πολύ το ρύζι γιατί είναι είδη ψημένο αρκετά.

Βάζουμε τα καπάκια στις πιπεριές και αλείφουμε από πάνω λάδι με ένα πινέλο.Αλατοπιπερώνουμε για να πάρουν γεύση τα καπάκια,και ρίχνουμε 2 με 3 ποτήρια νερό στο ταψί μέσα.Καλό θα ήταν να σκεπάζατε το ταψί με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο.Είναι έτοιμο για φούρνισμα.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στις αντιστάσεις και αέρα στους 200c,όταν θα βάλουμε το φαγητό στο φούρνο χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150c με 160c ανάλογα το φούρνο.Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου.Τα τελευταία 10 λεπτά μπορείτε να βγάλετε το αλουμινόχαρτο και να αφήσετε να ξεροψηθούν λίγο από πάνω οι πιπεριές.


Εναλλακτική ιδέα: μπορείτε στην γέμιση να παίξετε με τις αγαπημένες σας τροφές.μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά ή να βάλετε αντί για μοσχάρι κοτόπουλο κιμά και να ελαττώσετε το ελαιόλαδο,θα βγει ακόμα πιο light

Ότι απορίες έχετε ή παρατηρήσεις παρακαλώ να μου γράψετε για να το συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Καλή σας όρεξη φίλοι μου!!!




Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Καινούργιο blog!! Καλο..Μαγειρέματα!!!

Καλησπέρα αγαπημένοι μου φίλοι,
Με χαρά σας παρουσιάζω το  ολοκαίνουργιο blog που έφτιαξα για να μοιράζομαι μαζί σας αγαπημένες μου συνταγές,βοηθό στην κουζίνα μου θα έχω φυσικά την κόρη μου που προσπαθώ να την μυήσω στην μαγειρική,ίσως δείτε και τα καταπληκτικά σάντουιτς που έχει μάθει και μας φτιάχνει τα πρωινά της Κυριακής.Το καλό..μαγειρεμένο φαγητό υπάρχει στο σπιτικό μου κάθε μέρα,μέρα παρά μέρα θα φτιάξω ψωμάκι, αν έχω διάθεση και χρόνο φτιάχνω κανένα γλυκό που και που.Δεν εργάζομαι είμαι μαμά και νοικοκυρά full time,επιλογή δική μου φυσικά.Με την μαγειρική έχω καλές σχέσεις ασχολούμαι με το άθλημα από παιδάκι.Στο Ελληνογερμανικό δημοτικό σχολείο που πήγαινα στην Γερμανία παρακολουθούσα τα απογεύματα μαθήματα μαγειρικής.Θυμάμαι ότι πήρα μέρος και σε κάποιους διαγωνισμούς αλλά δεν κατάφερα να κερδίσω ποτέ κάποιο βραβείο,ένα από τα φαγητά που είχα διαγωνιστεί τότε και που μου έχει μείνει στην μνήμη μου ήταν η μπιζελόσουπα βελουτέ,σούπα από αρακά με κρέμα γάλακτος.Η γιαγιά Στέλλα λίγο αργότερα μου έμαθε πολλά μυστικά για την μαγειρική,δεν ξέρω αν τα καταφέρνω καλά όπως η γιαγιά αλλά κάνω μεγάλη προσπάθεια χαχαχαχαχα.Στο σπίτι της γιαγιάς έμαθα να μαγειρεύω πάνω σε ξυλόσομπα και στο παλιό τζάκι της.Μου έμαθε τα αρώματα και τις γεύσεις των φρούτων και λαχανικών,που τώρα δυστυχώς δεν υπάρχουν όπως υπήρχαν κάποτε.Κάποιοι τυχεροί που μπορούν να έχουν κάποιο αγρόκτημα και να καλλιεργούν μόνοι τους τα λαχανικά και τα φρούτα θα καταλάβουν γιατί πράγμα μιλάω.Αυτά προς το παρόν φίλοι μου,στην φωτογραφία είμαι εγώ και η κόρη μου στα τρίτα της γενέθλια,την τούρτα που βλέπετε την έχω φτιάξει με τα χεράκια μου.

Με μεγάλη μου χαρά θα δεχτώ τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.
Πολλά φιλιά σε όλους!!!!!




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...