Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Κουραμπιέδες και Μελομακάρονα!!!

Σήμερα φτιάξαμε τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά!!! Η κουζίνα μας μέσα σε λίγο χρόνο θύμιζε πεδίο μάχης με τα υλικά της συνταγής να είναι παντού πασαλειμμένα,στο πάτωμα,στα ντουλάπια και στους μπάγκους.Καθίσαμε οικογενειακώς στο τραπέζι  και αρχίσαμε να πλάθουμε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες,το τι γινόταν δεν σας λέω τίποτα...τα πειράγματα δίναν και παίρναν.Έγινε ένα σπίτι......μέσα στη ζάχαρη άχνη! Χαλάλι όμως,το ευχαριστηθήκαμε και περάσαμε όμορφα!! 
Οι συνταγές που σας δίνω είναι δοκιμασμένες και πολύ νόστιμες για τα δικά μας γούστα βέβαια.

Κουραμπιέδες!!!

Υλικά:
250γρ. βούτυρο γάλακτος
250 γρ. μαργαρίνη
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1/2  κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ. Baking Powder
1 κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα,χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
Άχνη για το πασπάλισμα

Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το Baking Powder και το σιμιγδάλι.Λιώνουμε τα βούτυρα,θα πρέπει να μην καίνε.Ρίχνουμε την ζάχαρη στο βούτυρο και ανακατεύουμε,προσθέτουμε το μισό αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το υπόλοιπο αλεύρι.Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακιά και βουτυρωμένη.Πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει και ψήνουμε στο φούρνο στους 170-180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20'-30',θα πρέπει να ροδίσουν ελαφρά.Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Μελομακάρονα!!!

Η  συνταγή αυτή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Υλικά :
4 1/2 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. Baking Powder
1/2 κ.γ. σόδα σε σκόνη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
καρύδι αλεσμένο για πασπάλισμα

Για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα μέλι
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το χυμό πορτοκαλιού και με την σειρά ρίχνουμε ανακατεύοντας την ζάχαρη,τη σόδα,το Baking Powder,την κανέλα και το γαρίφαλο.Ρίχνουμε το αλεύρι σε μεγάλες δόσεις και φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακιά.Προσοχή δεν θέλει πολύ ζύμωμα,ίσα να  ανακατευτεί λίγο.Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας αρκετό κενό γύρω τους και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 25'-30'.Φτιάχνουμε το σιρόπι,ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν,όταν γίνει το σιρόπι ρίχνουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού,αφήνουμε για 1'-2' να βράσει και αποσύρουμε από την φωτιά.Μόλις βγουν τα μελομακάρονα αφήνουμε να κρυώσουν 2' και τα σιροπιάζουμε.


Και του χρόνου φίλοι μου να είμαστε όλοι καλά!!!
Πολλά-πολλά φιλιά σε όλους!!!

8 σχόλια:

  1. Και του χρόνου να 'σται καλά να ξαναφτιάξετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και του χρόνου!!!!καλοφάγωτα τα γλυκά.φιλιά σε σένα και την οικογένειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και του χρόνου Ειρήνη μου νασαστε καλά .
    Υγεια κι ευτυχία στην οικογένειά σου

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και του χρόνου με υγεία!!
    Καλές Γιορτές:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και του χρόνου με υγεία πριν απ'όλα!!

    Και που πασαλείψατε όλο το σπίτι, μη χαλάς την αχνοζαχαρένια σου! Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και του χρόνου να είστε καλά να ξαναφτιάξετε!
    Καλές γιορτές εύχομαι, με υγεία και ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελεια συνταγη για για μελομακαρονα.... σιγουρα θα την δοκιμασω! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...