Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Λαυράκια στο φούρνο!!

Πριν λίγες μέρες έκανα τα ψώνια μου στην αγορά και βρήκα στο ιχθυοπωλείο πολύ ωραία λαυράκια.Συνήθως μας αρέσει να τα τρώμε στα κάρβουνα αλλά λόγω χρόνου τα έφτιαξα στο φούρνο που και εκεί γίνονται το ίδιο νόστιμα.


 Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 μεγάλα λαυράκια
4-5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
2-3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλάκια του τσαγιού μείγμα μπαχαρικών για ψάρι (το βρίσκετε σε όλα τα σούπερ-μάρκετ)
αλάτι,πιπέρι



Σε ένα μεγάλο πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια,αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα ένα κουταλάκι του τσαγιού από το μείγμα μπαχαρικών για ψάρι.



Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια μαζί με το υπόλοιπο μείγμα για ψάρια και τα βάζουμε πάνω από τις πατάτες.


Ψήνουμε σε φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα,ίσως και λιγότερο ανάλογα με τον φούρνο.


Εναλλακτική λύση: Μπορείτε για να εντυπωσιάσετε σε ένα τραπέζι να φτιάξετε ατομικές μερίδες μέσα σε λαδόχαρτο,να βάλετε από ένα ψάρι πατάτες και κρεμμύδια.Θα πρέπει βέβαια σε αυτήν την περίπτωση τα ψάρια να είναι πιο μικρά σε μέγεθος.Αν έχετε χρόνο θα ήταν καλύτερο να φιλετάρετε τα λαυράκια ώστε οι καλεσμένοι σας να τα φάνε έτοιμα.


Καλή σας όρεξη!!!!

5 σχόλια:

  1. Κοίτα σύμπτωση Ειρήνη, σήμερα αγόρασα λαυράκια και σκόπευα να τα φτιάξω το βράδυ ψητά, ως συνήθως. Και να μου έδωσες μια ιδέα... θα τα κάνω όπως προτείνεις...... έτσι για αλλαγή!!!
    Σε φιλώ
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαμ γιαμ γιαμ! Τρελαίνομαι για ψάρι!! Πολύ νόστιμη συνταγή, Ειρήνη μου!!! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χαρά γίνονται και στο φούρνο, και τα δικά σου λουκούμι φαίνονται!!
    Καλό μήνα Ειρήνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ! ψαράκι..αγαπώ το ψάρι όπως κι αν είναικαι με λεμονάκι ακόμα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...