Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Τάρτα με μήλα!!!

Σήμερα έφτιαξα τάρτα με μήλα να φάει σπιτικό γλυκό η οικογένεια.Μας αρέσουν πολύ τα μήλα και τα αγοράζω με το τσουβάλι.Έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα εδώ αυτή την συνταγή,τάρτα με μήλα.Το μόνο που πρόσθεσα εγώ σ' αυτή την συνταγή είναι μια στρώση κρέμα άνθος αραβοσίτου.Φτιάξτε την είναι πεντανόστιμη!!

Υλικά που θα χρειαστείτε:
για την ζύμη
300γρ. αλεύρι
150γρ. βούτυρο παγωμένο
2 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

Για την κρέμα
1 1/2 κούπα φρέσκο γάλα
3 κουταλιές κοφτές άνθος αραβοσίτου
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

για την γέμιση
4 μεγάλα μήλα
2 κουταλιές κοφτές μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

1 αβγό χτυπημένο για τη επάλειψη


Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε,ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια,θα πρέπει να είναι πολύ παγωμένο και ανακατεύουμε καλά να γίνει τρίμμα.


Όταν γίνει τρίμμα ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το νερό μέχρι να επιτύχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και πλάθεται εύκολα.Την τυλίγουμε με ζελατίνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.


Με τα υλικά της κρέμας φτιάχνουμε μισή δόση κρέμα άνθος αραβοσίτου όπως γράφει το κουτί.Καθαρίζουμε τα μήλα και τα ψιλοκόβουμε,ρίχνουμε την μαύρη ζάχαρη την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.


Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και με προσοχή την στρώνουμε σε ταψί με διάμετρο 25 εκ.Κόβουμε την γύρω γύρω ζύμη που περισσεύει και την αφήνουμε στην άκρη,τρυπάμε την ζύμη πολλές φορές για να μην φουσκώσει και στρώνουμε την κρέμα.Από πάνω ρίχνουμε τα μήλα,με την ζύμη που περίσσεψε ανοίγουμε λεπτό φύλλο κόβουμε λουρίδες και τις τοποθετούμε σε όπως θέλουμε πάνω από τα μήλα.Αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό.

Ψήνουμε σε φούρνο στους 170 Κελσίου για περίπου 30-45 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει από πάνω.


Εναλλακτική λύση: Εννοείτε ότι μπορούμε να βάλουμε όποιο άλλο φρούτο μας αρέσει,αχλάδι,ροδάκινο,βερίκοκο,κεράσια,ακόμα και σκέτη μαρμελάδα της αρεσκείας μας.Μπορούμε επίσης να πασπαλίσουμε με καρύδι ή αμύγδαλο.Σερβίρετε με ζάχαρη άχνη ή για τους καλοφαγάδες με παγωτό βανίλια.


Καλή σας όρεξη!!!!

7 σχόλια:

  1. Αμα σου πω ότι πριν λίγο έφτιαξε η αδερφή μου μηλόπιτα και μου έφερε;
    Οπότε αυτή τη φορά αυτό που βλέπω το τρώω κι όλας βέβαια είναι διαφορετική συνταγή αλλά δεν πειράζει.

    Εντομεταξύ σου έγραψα ότι σε είχαμε χάσει δεν ξέρω αν το είδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειρήνη μου,
    Πολύ ωραία η τάρτα σου, και νομίζω ότι η κρέμα που έβαλες του δίνει πρόσθετη γλύκα και νοστιμιά. Θα τη δοκιμάσω αύριο, μου έδωσες καλή ιδέα, και σκεφτόμουν τί γλυκάκι να φτιάξω μέρα που είναι.....
    Σ΄ευχαριστώ
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρένα: Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται,χαχαχαχα.....Ναι Ρένα είχα τρεχάματα πάλι με την ανιψούλα μου,ήταν στο νοσοκομείο 2 βδομάδες τώρα,αλλά όλα πήγαν καλά δόξα το Θεό.
    anthivolon: Χαίρομαι πολύ φίλη μου που σου άρεσε το γλυκάκι μου,το κακό είναι ότι πριν τελειώσεις το κομμάτι σου που τρως είδη σκέφτεσαι το δεύτερο,χαχαχαχαχα.
    Πολλά φιλιά και στις δυο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειρήνη μου, χαίρομαι για τα καλά νέα της μικρούλας σας..η αλήθεια είναι ότι χαθήκαμε γενικώς...
    Η μηλόπιτα πάντα μου άρεσε κ εχω κάμποσα περίσια..να δω αν θα φάνε τα τέκνα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα γλυκα με μηλο εινα ιαπο τα αγαπημενα μου και συνοδευουν και τελεια τον καφε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελευθερία: Όντως χαθήκαμε λιγάκι αλλά πιστεύω ότι είναι για λίγο.Όταν θα φτιάξεις την τάρτα πες μου εντυπώσεις.
    Pansofix: Αυτός ο συνδυασμός καφέ με τάρτα ή κέικ είναι φανταστικός,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
    Πολλά φιλιά και στις δυο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΜΜΜΜΜΜ και έχω μια υπογλυκαιμία σήμερα,τι να σου λέω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...