Αγαπημένοι μου φίλοι,σας κερνάω ένα γλυκάκι για την ονομαστική μου γιορτή.Αυτό το γλυκό είναι η πρώτη μου απόπειρα στην ζαχαροπλαστική και την συνταγή μου την έδωσε μια Κυρία από την Ελευσίνα (δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα της) που έτυχε να γνωρίσω πριν πολλά χρόνια,την ευχαριστώ πάρα πολύ.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
300γρ. κανταΐφι
1 πακέτο άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
500γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας άχνη
1/2 κούπα φιλέ καβουρντισμένα
κανέλα
1/4 κούπας Βιτάμ λιωμένο
κανέλα
1/4 κούπας Βιτάμ λιωμένο
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκόζη ή λεμόνι
Ξαίνουμε το κανταΐφι μας καλά και το βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ,το στρώνουμε και το ραντίζουμε από πάνω με το Βιτάμ να πάει παντού...
Ψήνουμε το κανταΐφι σε φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι,σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και βράζουμε το σιρόπι για περίπου 10' μέχρι να δέσει.Ρίχνουμε την γλυκόζη και περιχύνουμε το σιρόπι στο κανταΐφι.Πασπαλίζουμε με κανέλα και βάζουμε τα αμύγδαλα ( σ' αυτό το γλυκό επειδή στον καλό μου του αρέσουν ολόκληρα τα αμύγδαλα τα άφησα έτσι,εσείς θα τα βάλετε σε φιλέ)...
φτιάχνουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου όπως περιγράφει η συσκευασία και την βάζουμε πάνω από το κανταΐφι με τα αμύγδαλα....
βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και φτιάχνουμε την σαντιγί,χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές της σούπας άχνη μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.Την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και μετά την στρώνουμε στο πυρέξ.Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά.....
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα,μπορείτε να βάλετε λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος από πάνω ή να ζεστάνετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας και να περιχύσετε από πάνω το γλυκό.
Εναλλακτική λύση: Μπορείτε αντί για αμύγδαλα να ψιλοκόψτε φρούτα κομπόστα,βερίκοκο,αχλάδι,ροδάκινο,ότι σας αρέσει και να βάλετε.
Καλή επιτυχία!!
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκόζη ή λεμόνι
Ξαίνουμε το κανταΐφι μας καλά και το βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ,το στρώνουμε και το ραντίζουμε από πάνω με το Βιτάμ να πάει παντού...
Ψήνουμε το κανταΐφι σε φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι,σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και βράζουμε το σιρόπι για περίπου 10' μέχρι να δέσει.Ρίχνουμε την γλυκόζη και περιχύνουμε το σιρόπι στο κανταΐφι.Πασπαλίζουμε με κανέλα και βάζουμε τα αμύγδαλα ( σ' αυτό το γλυκό επειδή στον καλό μου του αρέσουν ολόκληρα τα αμύγδαλα τα άφησα έτσι,εσείς θα τα βάλετε σε φιλέ)...
φτιάχνουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου όπως περιγράφει η συσκευασία και την βάζουμε πάνω από το κανταΐφι με τα αμύγδαλα....
βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και φτιάχνουμε την σαντιγί,χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές της σούπας άχνη μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.Την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και μετά την στρώνουμε στο πυρέξ.Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά.....
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα,μπορείτε να βάλετε λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος από πάνω ή να ζεστάνετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας και να περιχύσετε από πάνω το γλυκό.
Εναλλακτική λύση: Μπορείτε αντί για αμύγδαλα να ψιλοκόψτε φρούτα κομπόστα,βερίκοκο,αχλάδι,ροδάκινο,ότι σας αρέσει και να βάλετε.
Καλή επιτυχία!!
Πολλά φιλιά σε όλους!!!
Χρονια πολλα και καλα με υγεια να εχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη, κεράστηκα, γλυκάθηκα και ευχαριστήθηκα γιατί αυτό το γλυκό είναι από τα αγαπημένα μου, μόνο που δεν ξέρω αν το γνωρίζεις το λένε "εκμέκ κανταϊφι" και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα τα βάζω πάνω από την κρέμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πάλι Χρόνια Πολλά, καλά και ευτυχισμένα!!
Και του χρόνου!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΡΉΝΗ, όσο για το γλυκάκι σίγουρα θα πάρω μεγάλη μερίδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥΧΡΟΝΗ!!!
Ωραία η δημιουργία σου που μας κερνάς.
Παίρνω όσο μου αναλογεί και εύχομαι....
Και του χρόνου.
Ωραίο γλυκάκι Ειρήνη.. και εύκολο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά και απο εδώ..και θα κεραστώ ενα κομμάτι.
Και του χρόνου :)
Δημιουργία: Ευχαριστώ για τις ευχές!
ΑπάντησηΔιαγραφήanthivolon: Το ξέρω το γλυκάκι που μου λες,επειδή όμως εγώ το γνώρισα με αυτήν την ονομασία από την Κυρία που μου το έδειξε θέλησα να το ονομάσω έτσι για χάρη της.Να είσαι καλά πάντως και ευχαριστώ για της ευχές σου!
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ: Ευχαριστώ!! Να πάρεις και δεύτερη μερίδα μην ντρέπεσαι...χαχαχαχαχα
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ: Ευχαριστώ ευχαριστώ!!! Να είσαι καλά!!
Marion: Χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκάκι μου και ευχαριστώ για τις ευχές σου!
Ειρήνη μου χρόνια σου πολλά και καλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι χιλιόχρονη και καλόχρονη και η ζωή σου να είναι τόσο γλυκιά σαν το λαχταριστό γλυκάκι σου!
Φιλιά!
XRONIA POLLA ΣΟΥ και ΚΑΛΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
φοβερο γλυκο και δυστυχως μονο ετοιμο το εχω φαει γιατι φοβαμαι οτι μονη μου δε θα το κανω καλο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχο το γλυκό!!! το καταιφι είναι από τα αγαπημένα μου!!! μόνο που το εκμεκ καταϊφι έχει και σιρόπι, αν δεν κανω λάθος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλενα,ΦΎΡΔΗΝ-ΜΊΓΔΗΝ,pansofix,Ελευθερία,σας ευχαριστώ για τις ευχές σας.Χαίρομαι που σας αρέσει το γλυκό μου,Pansofix είναι πανεύκολο στην εκτέλεση δοκίμασε το και θα δεις,Ελευθερία μου έχω βάλει σιρόπι αλλά όχι πάρα πολύ,διάβασε και θα καταλάβεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά σε όλες σας κούκλες!!!