Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Μοσχαράκι με λαχανικά και πουρέ



Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό μοσχάρι γάλακτος (σπάλα)
2-3 καρότα σε ροδέλες
3 κολοκυθάκια σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα σε κύβάκια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη κανέλα σε σκόνη 
αλάτι πιπέρι
1 δαφνόφυλλο
1 κούπα ζεστό νερό

Τα υλικά του πουρέ:
1 κιλό πατάτες
4 κόκκους μπαχάρι
150 γρ. γάλα
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
λίγο μοσχοκάριδο τριμμένο
αλάτι



Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμυδάκι να μαραθεί σε δυνατή φωτιά.Ρίχνουμε το μοσχαράκι να ψηθεί και να αλλάξει χρώμα.Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο,την κανέλα,λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο και το νερό.Προσοχή δεν το αλατίζουμε! Χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να ψηθεί για 30 λεπτά.


Προσθέτουμε τα καρότα,τα κολοκυθάκια και την μελιτζάνα και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί για άλλα 45 λεπτά.

Όταν θα ψηθεί κλείνουμε το μάτι της κουζίνας,ρίχνουμε τον μαϊντανό και το αλάτι,αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα με κλειστό το καπάκι για να μαραθεί με την ζέστη ο μαϊντανός και να πιάσει το αλάτι.

Για τον πουρέ: 
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό με το μπαχάρι να βράσουν 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.


Σε ένα μπολ βάζουμε τις βρασμένες πατάτες καλά στραγγισμένες.Τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο,προσθέτουμε την μαργαρίνη,το γάλα και το μοσχοκάρυδο.Ανακατεύουμε καλά,αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.


Θα ήθελα εδώ να σας πω ότι σ' αυτό το φαγητό έχω παραλήψεις την μελιτζάνα για λόγους αλλεργίας.

Εναλλακτική λύση: Μπορείτε να το φτιάξετε και σαν φαγητό μπουφέ βάζοντας το σε πυρέξ,Προσέξτε μόνο να μην έχει πολλά ζουμιά όταν τελειώσει το ψήσιμο,βάλτε κάτω το κρέας και πάνω τον πουρέ.Κρατήστε λίγο από τον πουρέ και φτιάξτε με το κορνέ ροζέτες,πασπαλίστε με μια ωραία κεφαλογραβιέρα και ψήστε το στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει λίγο ο πουρές.
Επίσης το κρέας αυτό γίνεται γέμιση σε πίτα,προσθέστε 2 ειδών τυριά από 100γρ.το κάθε ένα και 1 αυγό,μόλις κρυώσει αρκετά η γέμιση ,στρώνεται ένα φύλλο κάτω βάζετε την γέμιση και στρώνεται το άλλο από πάνω.

Εύχομαι σε όσους το προσπαθήσουν καλή επιτυχία!!
Θα χαρώ πολύ να μάθω αν σας άρεσε αυτή μου η συνταγή,κάθε σχόλιο ή παρατήρηση δεκτή.
Πολλά φιλιά σε όλους!!




7 σχόλια:

  1. αυτο ειναι απο τα καλυτερα φαγητα για κυριακατικο γευμα...ξεχυλλιζει απο νοστιμια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χθες μαγείρεψα μοσχάρι,με πιλάφι.σήμερα που περρίσεψε κρέας ,το έφτιαξα με αρακά.είναι πολύ νόστιμο και με πουρέ .φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμ.... και εμένα μου αρέσει ο πουρές... κυρίως με κοκκινιστό... οι υπόλοιποι τρώνε το κοκκινιστό κι εγω τον πουρέ!!!

    αλλά οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πωπωωωωω Παναγιτσα μου!! Μια μεριδούλα περισσεύει για μενα Ειρηνακι?? Μμμ φαινεται νοστιμοτατο..Λιγο τα λαχανικα με χαλανε..αλλα ενταξει! Θα δοκιμασω! χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ta laxanika pou tha perisepsoun apo thn merida ths Roula ta thelw egw!!! e re glentia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπημένο φαγητό όσο για τη Θέκλα μπορεί να πάρει και τα δικά μου λαχανικά,αλλάζουμε με το μοσχαράκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απαπα τι λιχουδιές είναι αυτές?
    Γεια στα χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...